Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Yan is ontsnapt aan de tirannie van de witkoppen. Hij gaat op zoek naar de Sahandran om één van hen te worden. Hij hoopt hiermee zijn eigen familie te kunnen beschermen en wraak te nemen op de witkoppen. Yan vindt echter meer dan wat hij aanvankelijk zocht en verliest daarbij ook een stuk van zichzelf.

Zwart hart is een kortverhaal in de Splinter-reeks van uitgeverij Quasis. Je kan dit kortverhaal ook gratis lezen wanneer je je aanmeld voor de emaillijst van Sophia Drenth (via www.sophiadrenth.com). Zwart hart is een bronvertelling van de Bloedwetten-reeks. Als je deze serie hebt gelezen is het dus een leuke aanvulling voor het verhaal. Als je de reeks nog niet hebt gelezen is het al een korte kennismaking met deze serie. Voor mij is het de eerste kennismaking met Sophia Drenth en haar schrijfstijl want ik heb de Bloedwetten-reeks nog niet gelezen. En wat voor een kennismaking is het geweest! Je wordt direct midden in het verhaal gesmeten, zonder al te veel uitleg. Toch komt het verhaal snel op gang en duurt het niet lang voor je helemaal mee bent. Aangezien het een novelle is, moet er ook wel snel tot het punt gekomen worden, maar het voelde daarnaast ook wel niet te gehaast aan. Er gebeurt zo veel op korte tijd, maar het blijft overzichtelijk.

Ik ben helemaal fan geworden van Sophia’s schrijfstijl. Deze is gedetailleerd, gruwelijk en zwartgallig. Het is iets helemaal anders dan ik gewend ben om te lezen. Het voelt in het begin als een bizar fantasie verhaal aan en ik vroeg me de hele tijd af waar het verhaal nu juist naartoe zou gaan. De wereld had me in een aantal pagina’s volledig in de ban en ik kon niet anders dan het boek in één ruk uitlezen.

Ik ben verkocht! De schrijfstijl van Sophia is zo apart en bizar dat ik het niet anders als fascinerend vond. Het verhaal zelf was ook zwart en heel anders dan de vrolijke fantasie verhalen die ik gewoon ben. Een verhaal zoals Zwart hart heb ik nog nooit gelezen en het heeft me zeker aangezet om de Bloedwetten-reeks te willen lezen.

Yana Pauwels

Een Bloedwetten bronvertelling

Yan ontsnapt aan het juk van de witkoppen met het voornemen de Sahandran te vinden. Deze zogenaamde nachtsluipers kunnen tijdens hun transformatie van mens naar monster elke vorm aannemen die ze willen. Zo zal hij eindelijk sterk genoeg worden om zijn moeder, zus en broers uit handen van de slavendrijvers te bevrijden. Maar Habu, de verwrongen god, heeft een bijzonder plan voor hem in petto.

Zwart hart verhaalt over de wording van de ongrijpbaarste Ath’vacii. Ontdek hoe het noodlot Jean Darvas Collignon trof.

Meer Boeken