Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Priya is geboren tijdens de bloedmaan. Hierdoor heeft ze de kracht om iemand haar bevel te laten uitvoeren. Bloedkinderen worden aanschouwd als monsters waardoor Priya haar hele leven angstvallig moet onderduiken. Wanneer ze echter op een dag de krans krijgt om zich aan te sluiten bij het leger in Kuwatta, grijpt ze die kans met beide handen. In Kuwatta heeft men geen afkeer van bloedkinderen, maar worden deze juist ingezet voor de oorlog. Wat Priya echter niet weet is dat ze niet enkel vechten tegen de vijand van buitenaf…

 

 

 

Na het debuut De zwendelprins van Rima Orie was ik helemaal verkocht van haar schrijfstijl. Rima Orie schrijft fantasieboeken maar met invloeden van de Indische cultuur. Enkele van de termen en de sages komen ook oorspronkelijk van de Indische cultuur. Hierdoor voelen haar verhalen ook echt gebeurt aan. Naast haar gedetailleerde beschrijvingen ,waardoor we ons net echt in een exotisch land bevinden, heeft Rima ook een zeer vlotte schrijfstijl. Hierdoor leest het boek als een trein. Maar ook aan actie is er geen gebrek in dit verhaal. De actie scènes waren bijzonder intrigerend om te lezen en ik kon het boek niet wegleggen.

 

 

 

De uitwerking van het verhaal was bijzonder goed en het plot heeft me ook aangenaam verrast. Priya bracht het verhaal echt tot leven. Haar hele leven voelde ze zich een buitenbeentje, maar wanneer ze ontdekt dat ze een belangrijke schakel vormt in de oorlog, begint ze pas echt te groeien. Het onzekere meisje, maakt plaats voor een stoere dame die er alles voor over heeft om haar land te beschermen. Ik vond het geweldig om deze groei van Priya te mogen meemaken en ik heb er oprecht enorm van genoten.

 

 

 

Wederom heeft Rima Orie weer een geweldig boek geschreven! Alles aan dit boek klopt gewoon. De setting, de personages, de actie,… Van iedere letter heb ik genoten en ik heb het boek in één ruk uitgelezen. Ik hoop oprecht dat we meer mogen verwachten van deze geweldige auteur!

Yana Pauwels

Priya komt in een wereld terecht waar brute kracht en een rigide militaire hiërarchie bepalen wie zegeviert, en waar blinde gehoorzaamheid en strikte discipline van iedereen geëist worden. Tot haar verbazing blijkt haar aangeboren magie in deze nieuwe wereld voor het eerst een voordeel te zijn. Samen met de andere bloedkinderen volgt ze een speciaal soort opleiding. Deze groep soldaten zal meevechten in de guerrillaoorlog die het verscheurde land Awaran al eeuwenlang in zijn greep houdt. Alleen komt Priya er al snel achter dat een groot en dodelijk gevaar zich in het vervloekte hart van Kuwatta schuilhoudt…

Meer Boeken