Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Wanneer bij Erin op een ochtend de politie voor haar deur staat, had ze nooit gedacht dat haar man een tel later door het raam zou springen. Zijn dood veroorzaakt veel vragen bij Erin. Ze probeert zelf op onderzoek uit te gaan en naar de geheimen van haar man te zoeken. Maar ze ontdekt dat ze haar man toch niet zo goed kende als ze dacht.

De perfecte leugen is het eerste boek dat ik lees van Jo Spain. Ik heb wel al veel positieve reacties gehoord over haar boeken dus ik wou ze zeker eens een kans geven. Ik ben zeker niet teleurgesteld geweest. Psychologische thrillers zijn één van mijn favoriete boeken om te lezen en dit boek was hier ook geen uitzondering op. In het verhaal worden er twee verschillende verhalen vertelt in twee verschillende tijdlijnen. Dit maakt dus dat er iedere keer maar een stukje van de informatie wordt vrij gegeven en dat het dus tot vrij laat in het verhaal onduidelijk blijft wat er nu juist allemaal gebeurd is. Als lezer voel je de spanning dus opbouwen, evenals de vragen over wat er nu juist aan de hand is. Jo Spain heeft zeker voor voldoende spanning gezorgd.

Het hoofdpersonage Erin blijft daarentegen wat oppervlakkig. Ik heb niet het gevoel gehad dat we haar echt leren kennen in dit boek. Hoewel het in een thriller niet helemaal rond de personages draait, maar eerder rond de spanning stoorde dit voor mij niet super hard.

In het algemeen is mijn kennismaking met de boeken van Jo Spain dus positief uitgedraaid. Ik ben geneigd om dus meer van haar werken te gaan lezen. De perfecte leugen is een goed geschreven thriller, met een hoog spanningsgehalte. Je blijft je tot op het einde afvragen wat er nu daadwerkelijk allemaal is gebeurd. Ik heb ervan genoten.

Yana Pauwels

Wanneer Erin op een ochtend de deur van hun appartement opent voor een collega-agent van haar man Danny, ziet ze de schok op het gezicht van de man. Erin draait zich om, om nog net te kunnen zien hoe Danny naar het balkon loopt en vanaf de vierde verdieping zijn dood tegemoet springt…

 

Achttien maanden later staat Erin terecht voor de moord op haar man. In de anderhalf jaar hiervoor is ze erachter gekomen dat Danny niet was wie ze dacht. Ze dacht dat hij perfect was, dat hun leven perfect was. Maar dit alles was gebouwd op de perfecte leugen.

Meer Boeken