Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Op een studentenkot in Leuven vinden zeven studenten het lichaam van één van hun kotgenoten. Zijn beste vriend  sluit iedereen op in de hoop de waarheid te achterhalen. Een hele nacht lang zoeken deze studenten naar de moordenaar van hun vriend. Maar samen met de potentiele moordenaar komen er ook steeds meer geheimen aan het licht. Wie is de moordenaar en wat hebben deze jongeren te verbergen?

 

Tine Bergen is al lang één van mijn favoriete Vlaamse auteurs op vlak van psychologische thrillers. Haar vorige jeugdthrillers heb ik in één ruk uitgelezen dus ik had ook hoge verwachtingen van dit boek. En ik kan dan ook zeggen dat dit boek zeker aan mijn verwachtingen voldeed. Tine slaagt erin om van in het begin van het verhaal al verwarring te strooien en de spanning tot leven te laten komen. Naarmate het verhaal vorderde, nam de spanning alleen maar toe en werd de ene plottwist na de andere op mijn afgevuurd. Het einde had ik dan ook compleet niet zien aankomen en heeft me verbouwereerd achter gelaten.

 

Ook ik heb op kot gezeten in Leuven, maar mijn kotleven was niet zo spannend als van deze studenten. Hoewel hun gebeurtenissen niet zoals deze van een doorsnee student zijn, toch paste het hele verhaal goed in elkaar. Ieder personage vulde een stukje in van het verhaal tot je een overzicht van de puzzel krijgt. Maar als je eenmaal denkt dat je het doorhebt, gebeurt er weer iets onverwacht. Wat voor deze studenten zal hebben aangevoeld als een lange nacht, was voor mij een verhaal om in één keer uit te lezen. Je kan dus wel zeggen dat de spanning om te snijden is.

 

Wederom heb ik weer met veel plezier dit boek van Tine Bergen mogen verslinden. Ik ben dan ook oprecht dankbaar dat ik heb mogen kennis maken met haar schrijfstijl en boeken en ik hoop dan ook meer van haar te kunnen lezen.

Yana Pauwels

Leuven, donderdagavond. Zeven studenten zitten opgesloten in de gemeenschappelijke keuken van hun kot. Zes leven. De zevende, Vinz, is dood. Zijn beste vriend Serge heeft gezworen dat iedereen pas naar buiten mag als de moordenaar zichzelf bekend heeft gemaakt. Vinz was altijd in voor een feestje of een uitdaging. Hij was ook heel impulsief en bijgelovig. En hij heeft een bijzonder (invloed)rijke grootvader die zijn enige kleinzoon altijd de hand boven het hoofd houdt. Naarmate de nacht vordert en de sfeer grimmiger wordt, worden steeds meer roddels, beschuldigingen en geheimen op tafel gelegd. Iedereen heeft goede redenen om Vinz te vermoorden. Maar wie heeft de beste redenen? Of wie vond dat hij reden genoeg had? Want misschien was Vinz wel vooral goed in het zetten van kwaad bloed. En ook kwaad bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Meer Boeken