Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Jo is een bekende producente in Hollywood. Wanneer ze op een dag haar assistent Emma meeneemt naar de rode loper, ontstaan de geruchten dat ze een koppel zijn. Jo en Emma kennen vanaf dan geen rust meer en worden overal gevolgd door paparazzi en geruchten. Jo en Emma moet steeds nauwer beginnen werken met elkaar naarmate de lancering van Jo’s nieuwe film dichterbij komt. Het lijkt erop dat de geruchten wel eens werkelijkheid kunnen worden. Maar is het wel zo gemakkelijk als ze dachten?

Heb je het al gehoord? is één van de vele lgbtq+ boeken van Zomer & Keuning. Het eerste wat me vooral aantrok aan het boek was de cover. Deze is fel en spreekt me direct aan. Na het lezen van de korte inhoud was ik volledig verkocht. Het leek me een sprookje in een moderne setting. Meryl Wilsner heeft me zeker niet teleurgesteld! Het boek is doorspekt met verschillende actuele problemen in onze maatschappij zoals seksuele intimidatie, racisme, homofobie enz… Het mooie aan het boek is dat Meryl Wilsner dit allemaal aankaart zonder het zwaar te laten aanvoelen. Jo en Emma pakte elke situatie prachtig aan en er valt veel van hen te leren.

Het verhaal draait voornamelijk om Jo en Emma en wordt ook vanuit hun perspectieven afwisselend geschreven. Enkele nevenpersonages zoals de zus van Emma, Avery, en de beste vriendin van Jo, Evelyn, leren we ook kennen, maar eerder oppervlakkig. De relatie tussen Jo en Emma is één van afstoten en aantrekken. Wanneer je denkt dat de twee eindelijk naar elkaar toe aan het groeien zijn, komt er altijd wel iets tussen. De spanning wordt dus doorheen het hele boek opgebouwd en het is reikhalzend uitkijken naar de uiteindelijke ontknoping. Meryl Wilsner neemt dus haar tijd om de relatie op te bouwen en deze perfect uit te werken.

Ik kan dit boek zeker aanraden voor iedere feelgood lezer. De relatie tussen Jo en Emma lijkt wel bijna op een sprookje, maar toch ook heel realistisch. Het is zeker een slowburn liefdesverhaal en heeft me op het puntje van mijn stoel gekregen. Ik heb enorm genoten van dit boek!

Yana Pauwels

Meryl Wilsner maakt met hun debuut ‘Heb je het al gehoord?’ alle warm & fuzzy feelings los! Producent Jo en haar assistent Emma worden samen lachend gefotografeerd op de rode loper. De bladen bombarderen de twee tot een stel. Met overal paparazzi en vragende blikken van collega’s is het moeilijk vol te houden, maar ze geven geen commentaar. Ondertussen brengen ze wel steeds meer tijd met elkaar door… en dreigt het gerucht waarheid te worden. Maar moeten ze de wereld dat plezier wel gunnen? Meryl Wilsner oogstte met hun debuutroman ‘Heb je het al gehoord?’ veel lof met onder meer starred reviews van Kirkus en Publisher’s Weekly, maar werd ook massaal omarmd door de fans.

Meer Boeken