Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Effies leven verandert plotseling wanneer haar ouders aankondigen dat ze gaan scheiden. Nu moet ze onverwacht vrienden worden met de nieuwe vriendin van haar vader, Krista en moet ze verwerken dat haar lieftallige huis verkocht wordt. Krista besluit een uitwijdingsfeestje te organiseren voor het huis en nodigt iedereen uit behalve Effie. Effie doopt zich tot partycrasher en ontdekt zo niet alleen de geheimen van haar ouderlijk huis, maar ook van haar familie en vrienden.

Sophie Kinsella is vooral bekent om haar luchtige en grappige romans en ook dit was er één van. Door de manier waarop Effie door het huis sluipt, komen we allerlei geheimen te weten. Ik heb me dus enorm geamuseerd om samen met Effie in alle hoekjes en gaatjes van het huis te kruipen. Ook heb ik veel moeten lachen met de manieren waarop Effie soms in rare situaties terecht komt en zo van alles ontdekt dat ze liever niet zelf had gezien. Samen met Effie nemen we afscheid van haar ouderlijk huis op een grappige en leuke manier. Maar we ontdekken ook dat niet alles rozengeur en maneschijn was in dit huis. Ook de bewoners hebben zo hun eigen problemen en om deze gaandeweg door het verhaal te zien opgelost worden, gaf me een goed gevoel.

Effie is een leuk personage en ik kon me goed in haar verplaatsen. Ze moet noodgedwongen afscheid nemen van het huis waarin ze is opgegroeid, maar is toch zo koppig om niet naar het feest te komen. Ze wil Krista dat plezier niet gunnen. Tegelijkertijd probeert ze vanuit de schaduwen haar broer en zus te helpen en de bezorgdheid voor haar vader heeft me enorm geraakt. Iedereen verdient een zus zoals Effie die het beste voor heeft voor haar familie!

De partycrasher is een typisch Sophie Kinsella-boek gevuld met humor, liefde en geheimen. Om samen met Effie op avontuur te gaan in dit gekke huis, was echt aangenaam. Ik ben blij dat ik de bewoners heb leren kennen en op het einde was het toch even lastig om ze los te laten. Kortom, een prachtig boek dus!

Yana Pauwels

Nadat haar ouders uit elkaar zijn gegaan is Effie vervreemd geraakt van haar vader en begon ze een vete met zijn knappe (en veel jongere) nieuwe vriendin, Krista. En nu krijgt Effie nog meer slecht nieuws: Greenoaks, het Victoriaanse landhuis dat Effie haar hele leven haar thuis noemde, wordt verkocht. Wanneer Krista besluit een ‘housecooling’-feest te geven, weigert Effie te gaan. Maar dan herinnert ze zich dat een geliefde schat uit haar kindertijd nog steeds in het huis verborgen ligt. Haar enige kans om die terug te krijgen is door in te breken terwijl iedereen druk aan het feesten is. Terwijl Effie door het huis sluipt, zich verstopt onder tafels en door kiertjes gluurt, realiseert ze zich dat de geheimen die Greenoaks bewaart niet alleen op zolder liggen.

Meer Boeken