Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

De 70-jarige Shirley werkt sinds de dood van haar zoon en man als vrijwilliger bij het radiostation in haar lokale ziekenhuis. Op een dag stuit ze per ongeluk op een onbekende radiofrequentie. Deze piratenzender is geen zender zoals alle anderen, ze brengen namelijk het nieuws van de volgende dag. Shirley is in het begin sceptisch, maar wanneer het nieuws echt gebeurt weet ze dat er meer aan de hand is. Dan begint de zender moorden te voorspellen en Shirley wilt koste wat het kost deze tegen houden. Maar dan komt ze erachter dat niets is wat het lijkt.

‘Halverwege morgen’ is het eerste boek dat ik van Chris Mcgeorge lees. Ik heb al veel goeds gehoord over zijn vorig boek ‘Tik tak’ en wou hem dus zeker een kans geven. Chris heeft in dit boek gekozen voor al wat ouder personage. Persoonlijk vind ik dit wel leuk om eens vanuit een personage te lezen die al soms wat stoot op fysieke beperkingen en al heel wat levenswijsheid heeft mee gekregen. Ook denken we in het begin heel snel dat Shirley mentaal ook niet meer de scherpste is, dit is passende bij haar ouderdom. Toch voel je als lezer aan dat er iets niet klopt, maar je kan er niet direct je vinger op leggen.

Het verhaal wordt grotendeels verteld vanuit het perspectief van Shirley, met af en toe flashbacks naar het verleden van haar zoon. Dit maakt dat we pas te weten komen wat er gebeurt als Shirley dit ook weet. Er was hierdoor een zekere spanning aanwezig. Het bleef dan ook tot het einde onduidelijk wat er nu juist allemaal aan de hand was.

De schrijfstijl van Chris Mcgeorge was heel vlot en aangenaam. Er waren geen overvloed aan details, maar toch werd er voldoende beschreven om een beeld te kunnen vormen. Het concept vond ik ook zeer origineel en de uitkomst was geheel onverwacht. Kortom het bevat alle elementen voor een goede thriller. Ik ga zeker eens zijn vorig boek lezen en ik hoop dat er hierna nog meer boeken van Chris Mcgeorge volgen.

Yana Pauwels

Halverwege morgen is een razend spannende thriller van bestsellerauteur Chris McGeorge (Tik Tak, Op slot) met een wel heel bijzondere hoofdrolspeelster.

De 70-jarige Shirley Steadman woont in een klein dorpje in het Noordoosten van Engeland en is vrijwilliger bij de lokale radiozender van het ziekenhuis. Als ze op een dag stuit op een radiofrequentie die ze nog nooit eerder heeft gehoord, komt haar leven op z’n kop te staan. Het is een piratenzender. Maar er is iets mis – het nieuws dat op de zender wordt gepresenteerd is het nieuws van morgen. Als de presentator plotseling begint te rapporteren over moorden, en die ook daadwerkelijk plaatsvinden zoals beschreven, weet Shirley dat zij de enige is die deze moorden kan voorkomen.

‘Een boek dat het genre thriller eer aandoet.’ ***** De Limburger over Tik Tak

Meer Boeken