Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied
Tessa is nu al enige tijd herstelt van haar burn out met dank aan haar irritante collega Boris. Maar de chemie tussen de twee viel niet te ontkennen. Tessa wil haar relatie met Boris liefst zo geheim mogelijk houden, maar dan gebeurt er iets onverwacht. Tessa en Boris zijn verrast, maar is Tessa wel klaar om de waarheid onder ogen te komen?
On(der)wijs verrast is het vervolg op On(der)wijs druk. In het eerste deel leren we Tessa kennen en zien we hoe zo worstelt met een burn out. Waar veel mensen bang voor zijn, maar wat tegenwoordig steeds meer de realiteit wordt, overkomt Tessa. In dit tweede deel draait het verhaal niet meer rond de burn out, maar eerder rond haar relatie met Boris. Als je denkt dat dit een minder beladen verhaal wordt, dan heb je het mis. Ook in dit verhaal komt er een ernstig thema aan bod en durft Eveline Heijnen dit aan te kaarten. De gevoelens die hiermee gepaard gaan zijn confronterend, maar leren ons ook dat iedereen kan overkomen. Ik vind het zeer respectabel dat Eveline Heijnen deze moeilijke thema’s durft te bespreken in haar verhalen.
Het enige waar ik me wel aan stoorde in dit verhaal, is de attitude van Tessa. Ze is heel pessimistisch en negatief ingesteld. Hoewel dit ook past bij het verhaal en de gevoelens dat met dit boek worden opgerakeld, kan je niet anders als toch een beetje ontmoedigd geraken door dit personage. Tessa staat dan ook in schril contrast met haar collega/vriend Boris die altijd vrolijk is en het beste van de situatie inziet. De twee vormen dus het perfecte duo voor dit verhaal en laten het verhaal tot leven komen.
Yana Pauwels

In het vervolg op ‘On(der)wijs druk’ voelt Tessa zich nog steeds moe. Ze past de gekregen tips van Boris toe om gedurende de werkdagen energie over te houden, maar toch komt het regelmatig voor dat ze na haar lesdag op de bank in slaap valt. Als ze op een ochtend boven de toiletpot hangt en de inhoud van haar maag eruit gooit, telt Boris één en één bij elkaar op.

Tessa is totaal niet blij met deze verrassing, niet in de minste plaats omdat dit totaal niet in haar planning stond. Ze wonen niet eens samen. Wat zal iedereen hiervan vinden?

Meer Boeken