Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Wanneer de Zonnekoning, Lodewijk XIV, op sterven staat, laat hij zich omvormen tot vampier. Vanaf dan is hij de Schaduwkoning. Bijna heel de wereld leeft onder de heerschappij van de Schaduw. Burgers moeten de koning en zijn volgers dienen met hun bloed. Wanneer op een dag de hele familie van Jeanne wordt vermoord wegens verraad, besluit ze om wraak te nemen. Ze laat zich inwerken als barones op een elite school in Versailles om dienares te worden van de koning. Maar samen met dat plan komt er ook veel gevaar bij kijken.

 

Ik was meteen verkocht bij het concept van dit verhaal. Vampierverhalen zijn stiekem nog steeds één van mijn favoriete fantasyverhalen. Ik was ook enthousiast over het feit dat dit verhaal ook niet aanvoelt als de typische verhalen die er al geschreven zijn rond vampieren. En ik kon dan ook niet wachten om dit mooie boek open te slaan en te beginnen lezen.

 

Eerst en vooral viel het me op dat hoewel het verhaal zich zogezegd zou afspelen in 2015, het nog altijd voelt alsof de tijd is blijven stilstaan in 1715. Dit komt waarschijnlijk omdat ook de tijd voor de Zonnekoning is blijven stilstaan. Het voegt zeker een extra waarde toe aan het verhaal en ik vind het zelfs leuker dat er geen sprake is van moderne technologie. De opleiding van Jeanne in Versailles is dan ook wat meer gericht op bijvoorbeeld etiquette of dressuur en dit past zoveel beter bij het hele gebeuren.

 

Ik was niet alleen uitbundig over de tijdsgeest van het boek, maar ook over Jeanne als personage. Ze is haar hele familie verloren, maar toch besluit ze om niet bij te pakken te blijven zitten en wraak te nemen. Ook al betekent dit dat ze haar walging voor de Schaduw moet opzij zetten en zich moet infiltreren tussen haar vijand. Ze pakt dit bijzonder meesterlijk aan. Op het einde kiest ze dan ook bewust voor haarzelf en niet voor de vriendschappen die ze heeft gemaakt. En hoewel dit wat onaangenaam voelde voor mij, bewonderde ik Jeanne ook enorm.

 

Voor mij is dit boek meer dan geslaagd. Ik ben dol op de Franse invloed, de tijdsgeest en de intrigerende personages. Ik vond het jammer dat ik het boek had uitgelezen en ik hoop dus dat we ons snel kunnen verwachten aan een tweede deel.

Yana Pauwels

Vampyria, de YA-bestsellerserie van de Franse schrijver Victor Dixen, is in Frankrijk een ware sensatie. Hof van Schaduw is het eerste deel en verschijnt nu ook in het Nederlands, in een eenmalige luxe editie. Huiveringwekkend spannend en betoverend mooi!

Het is 1715 als Zonnekoning Lodewijk XIV sterft. Vanaf dat moment leeft hij voort als Schaduwkoning van de vampieren en houdt hij zijn rijk in een ijzeren greep. Gewone stervelingen dienen zich te houden aan strenge regels en moeten de vampieraristocratie letterlijk van vers bloed voorzien.

Drie eeuwen later regeert de Schaduwkoning nog steeds, maar groeit het verzet onder de gewone mensen. Wanneer Jeannes ouders en broer vermoord worden vanwege hun rebellie, zweert Jeanne wraak te nemen op de Schaduwkoning. Ze weet, vermomd als dochter van een baron, te infiltreren in de school op Versailles waar jonge edelen worden opgeleid voor het hof. Achter de gouden façade van Versailles is een wereld vol intriges, verraad en gruwelijkheden. Lukt het haar te overleven tussen de ondoden?

Deze luxe gebonden editie bevat koudfolie, goud op snee, en een speciale brief van de auteur voor de Nederlandse en Vlaamse fans.

Met Vampyria wordt de geschiedenis herschreven!

Meer Boeken