Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Vier nichten groeien samen op bij het Mollendaalbos. Hun opa heeft hen altijd gewaarschuwd voor de gevaren van dit bos. Maar als op een dag één van de nichten een geheim ontdekt, zorgt dit voor een ongelukkige samenloop van events. De nichten worden ouder en er komen nieuwe obstakels op de weg, tot het geheim zorgt voor een bloedige ontknoping. Wat is dit geheim en waarom leidt het alleen maar tot meer ongelukken?

Het boek begint met een korte passage dat ons al een blik gunt in de toekomst. Je weet als lezer nog niet wat er gaat gebeuren, maar dat stuk is genoeg om je nieuwsgierigheid te triggeren. Toen ik begon in het boek te lezen, wist ik niet wat me te wachten stond. Het klonk allemaal wat bovennatuurlijk met hun grootvader en de mollenman. Toch was het verhaal totaal anders dan ik had verwacht. Het mollenfeest is een goed onderbouwde thriller die niet alleen spannend is, maar ook heel interessant om te lezen. Het verhaal leest heel vlot en dankzij de korte hoofdstukken, vlieg je doorheen het boek. De daadwerkelijke actie bevond zich meer op het einde van het boek daarvoor wordt er meer een beeld geschetst van de levens van de vier nichten. Het verhaal is boeiend en zorgde ervoor dat ik het boek niet kon wegleggen.

Het mollenfeest wordt afwisselend verteld vanuit de perspectieven van de verschillende nichten. Hierdoor leren we de nichten beter kennen en krijgen hun daden ook meer duidelijkheid. Pas bij de ontknoping op het einde van het boek, krijgen we een volledig overzicht te zien en vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Ik moet zeggen dat Dominique Biebau dit geniaal heeft aangepakt en alles goed in elkaar heeft laten overvloeien.

Waar ik in het begin van het boek misschien wat sceptisch was, ben ik er nu volledig van overtuigd dat dit een geweldige thriller is. Het verhaal van de vier nichten is fascinerend om te lezen en de plot zit goed in elkaar. Dit boek is dus zeker een aanrader voor iedere thrillerlezer!

Yana Pauwels

VAN DE WINNAAR VAN DE KNACK HERCULE POIROTPRIJS 2019 EN DE GOUDEN STROP 2020

‘Als d’ Opperste ghebiedt, soe moet ghy gaen Trecken in ’t landt van Mollengijs.’

Vier nichten groeien samen op in de dreigende schaduw van het Mollendaalbos. Tijdens een onschuldig kinderspel dringt een van de meisjes de werkkamer van hun opa binnen, waar ze een ontdekking doet die jaren later tot een bloedige ontknoping leidt.

Het mollenfeest is een ijzingwekkend verhaal over geheimen en schaduwen die tussen mensen en bomen hangen.

Dominique Biebau (1977) schreef eerder de roman Trage Wegen, het jeugdboek Boerman en de thrillers IJslands Gambiet en Russisch voor beginners. Hij won zowel de Knack Hercule Poirotprijs als de Gouden Strop.

Over Russisch voor beginners:

‘Prachtig taalgebruik. Origineel plot. Subtiel puntje-van-jestoelwerk. Totaal niet standaard dit boek, Biebau maakt het zo spannend.’ – Jury Gouden Strop 2020

‘Een wonderlijk spitsvondig misdaadverhaal vol aforismen, oneliners en onderkoelde humor.’ – Jury Knack Hercule
Poirotprijs 2019

Meer Boeken