Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Lore van Dun.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Droom, durf, donut is het derde deel in de Noth Ness Inn serie. In dit verhaal lezen we vooral hoe Shaena alles ervaart. Shaena werkt bij de plaatselijke bakker. Haar hobby is bakken, maar spijtig genoeg kan ze daar op haar werk weinig mee doen. Als haar onderburen besluiten naar het buitenland te verhuizen, is dat haar kans. Na wat tellen besluit ze ervoor te gaan, haar eigen donutshop! Naast haar shop maakt ze af en toe ook tijd voor Owen, de ideale friends with benefits. Tot ze Brent tegenkomt. Een arrogante Amerikaan wiens bloed ze kan drinken. Gelukkig is er de donutshop waar ze zich op kan storten.

Dit derde deel begint net zoals deel twee met een kleine terugblik. Dit zorgt ervoor dat het verhaal ook te lezen is als je de voorgaande niet gelezen hebt.

De chronologische volgorde is door elkaar gehaald in deze reeks. Zo speelt deel drie zich af voor deel twee. Dit zorgt ervoor dat je bepaalde situaties al kent. Je weet wat er op sommige momenten gaat gebeuren doordat je deel twee al gelezen hebt. Dit stoort niet echt, omdat het niet teveel gebeurd. Er zitten nog genoeg nieuwe informatie en nieuwe gebeurtenissen in om ook dit verhaal interessant te houden.

Shaena is een hartverwarmend personage. We weten al dat ze een ander leven voor ogen had dan wat ze nu leidt, maar daar laat ze zich niet door doen. Ze weet het beste te maken van de situatie. Shaena is een eigenzinnig persoon, maar ze staat altijd klaar voor haar vrienden.

Een hele leuke toevoeging aan dit deel zijn de gedachten van Shaena over donuts. Uit elke gebeurtenis of alles wat ze ziet, haalt ze inspiratie over donuts. Ik zou heel graag eens een kijkje willen nemen in haar inspiratieboekje. Ze tekent en fantaseert erop los.

Droom, durf, donut is een heerlijk derde deel in de serie. Door het deel vanuit Shaena te schrijven leren we ook eens een ander personage goed kennen. Vanessa Gerrits is een Vlaamse feelgood auteur om trots op te zijn! Ik hoop dat er nog delen komen.

Lore van Dun

In Droom, durf, donut werkt Shaena O’Daleigh in Schotland bij de lokale bakkerij, al kan ze daar eigenlijk haar ei niet kwijt. Het liefst maakt ze donuts, maar die zijn niet welkom in de wat ouderwetse lunchroom. Ondertussen stroomt Shaena over van de donutinspiratie: kleurig glazuur en smaaksensaties vullen haar gedachten. Als ze de kans krijgt om haar hoogsteigen donutwinkel te beginnen, laat ze die dan ook niet aan zich voorbijgaan. Ze zet alles op alles om de deuren van Drumnadonuts snel te kunnen openen!
Voor de liefde heeft ze niet écht tijd. Gelukkig geniet ze van haar casual pleziertjes met Owen. Tot ze plots tegen de Amerikaanse Brent aanloopt. De arrogante backpacker haalt haar het bloed onder de nagels vandaan! Misschien kan ze zich toch beter blijven focussen op haar donutshop…

Meer Boeken