Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

2 jaar nadat Ophelia teruggestuurd is naar haar thuisark Anima, vindt ze dat het tijd is om op zoek te gaan naar verloofde Thorn. Haar zoektocht leidt haar naar de ark Babel. Ze is er vast van overtuigd dat Thorn hier zich schuil houdt voor God. Ophelia begint onder een valse naam een opleiding in de hoop dichter bij Thorn te geraken. Maar kan ze haar verloofde terugvinden op deze ark? En wat heeft Ophelia te maken met de toekomst van de arken?

Het geheugen van Babel is het derde deel van de Spiegelpassante-serie van Christelle Dabos. Het is al even gelezen dat ik het eerste en tweede deel heb gelezen, gelukkig bevatte het derde deel een korte samenvatting. Eenmaal ik een aantal pagina’s had gelezen, zat ik terug volledig in het verhaal en merkte ik hoe hard ik Ophelia wel niet had gemist. Haar stuntelige manier van doen, maakt me altijd aan het lachen. En zelfs haar ijzige verloofde Thorn heeft iets weten te raken in mij. Het voelde dan ook weer als thuiskomen in deze wereld. Waar we in de vorige boeken vooral kennis maakten met Anima en de Pool, speelt het verhaal zich nu af in Babel. Een hypermoderne ark met veel regels waaraan iedere bewoner zich moet houden. Christelle Dabos is een meester in het creëren van uitzonderlijke werelden en kan deze tot leven laten komen. Het lijkt haast alsof je er zelf zou rondlopen.

In het derde deel volgen we vooral de evolutie van Ophelia van bang meisje naar dappere vrouw. Ik vond het leuk om te lezen hoe Ophelia helemaal open bloeide in dit verhaal en durft op te komen voor haarzelf. Ze is nu echt op de voorgrond getreden en ik kan niet anders dan haar alleen maar leuker en leuker te vinden. Spijtig genoeg waren de passages tussen haar en Thorn wat beperkter in dit boek, maar het einde heeft dit zeker goed gemaakt. Ook maken we kennis met het halfzusje van Thorn door af en toe passages te lezen vanuit haar perspectief. Persoonlijk vind ik haar een intrigerend personage en hoop ik dat we in het vierde deel meer te weten komen over haar.

Net als in de vorige boeken was er veel actie en spanning aanwezig en las het boek verrassend vlot. Ik heb me geen seconde verveeld op de ark van Babel. Ik heb het gevoel dat Ophelia nu echt is open gebloeid en ik kijk reikhalzend uit naar het vierde deel.

Yana Pauwels

Ophelia’s avontuur zet zich voort in Het geheugen van Babel, het derde deel in de magische Spiegelpassante-serie van Christelle Dabos. Nadat Ophelia een groot geheim in Faroeks boek ontdekte, heeft ze twee jaar en zeven maanden op haar thuisark, Anima, doorgebracht. Maar nu is het tijd om in actie te komen…

Ophelia reist onder een valse naam naar de ark van Babel, een kosmopolitische en hypermoderne ark die de parel van het universum wordt genoemd. Zal haar talent als lezer van voorwerpen voldoende zijn om te voorkomen dat ze door haar tegenstanders in een dodelijke val wordt gelokt? En zal ze Thorn, haar verloofde, ooit weer zien? Bovendien moet Ophelia een belangrijk geheim bewaren dat de sleutel tot het verleden kan zijn. Maar het kan ook de toekomst in groot gevaar brengen…

Meer Boeken