Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Gloria werkt als afwasser in een restaurant, maar ze is eigenlijk kok van opleiding. Als ze op een dag wordt ontslagen, besluit ze om haar eigen bezorgingsdienst op te starten. Ze kookt en bezorgt lunch voor bedrijven. Ondertussen probeert ze ook nog orde te scheppen in haar chaotisch liefdesleven.

 

Ik ken Kaat De Cock als een goede Vlaamse feelgood schrijfster. Ik was dan ook heel benieuwd wat dit kortverhaal ging geven. Al van in het begin van het verhaal, voelde ik enorm mee met Gloria en alles wat ze heeft meegemaakt. Gloria wil enorm graag haar passie voor koken delen met andere mensen, maar ze moet helaas haar droom opbergen omdat ze nergens wordt aangenomen. Maar dan met de opstart van haar eigen bedrijf, leert ze veel bij en vind ze haar passie terug. Ik vond het dus leuk om samen met Gloria de uitdagingen aan te gaan en te lezen hoe ze iedere weer leek te groeien als persoon.

 

Haar chaotisch liefdesleven past ook perfect in dit plaatje. Ook hierin wordt Gloria op de proef gesteld en ze groeit hierin ook. Het bleef dus spannend tot op het einde met wie Gloria zou eindigen en hoe haar leven nu eindelijk in de plooi zou vallen. Ik ben fan van dit kortverhaal!

Yana Pauwels

Een nieuwe feelgood van auteur Kaat De Kock!

Gloria, kok van opleiding, afwasser van beroep, wil niets liever dan het restaurant waar ze werkt redden van de ondergang, omdat ze er altijd met haar pas overleden oma ging eten. Helaas neemt haar baas haar ideeën niet serieus. Als ze op een dag dan ook nog onterecht ontslagen wordt, besluit ze voor een andere droom te gaan: zélf koken en lunches leveren aan kantoren in de buurt. Maar slaagt ze erin om genoeg klanten aan te trekken? Leert ze ooit rijden met die onhandige bakfiets? En gaat de liefde van de man écht door de maag?

Meer Boeken