Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Em wordt toegelaten op de exclusieve Recourt Academie voor Meisjes. Ze hoopt hiermee haar doel te bereiken om bij de absolute top te behoren. Em is jong, ambitieus en zeer gedreven om het net zo ver te schoppen als haar grote voorbeeld Isabella Recourt. Eenmaal in de Academie gaat Em er volledig voor, maar al snel ontdekt ze dat niet alleen de Academie, maar ook Isabella andere plannen heeft voor de meisjes. Stilaan komen de geheimen boven drijven en Em vraagt zich af wat ze hier nu precies mee aan moet.

Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het perspectief van Em, Isabella en een onbekende stem. De afwisselingen van de perspectieven is bedoeld om spanning en intrige in het verhaal te weven en heeft tot op een zeker hoogte voor mij wel gewerkt. Langzaam maar zeker komen we als lezer te weten wat het geheim is achter deze mysterieuze Academie en hoewel ik niet alles had zien aankomen, waren er toch wel wat zaken die voor mij als voorspelbaar overkwamen. Terwijl je leest voel je de hele tijd een spanning hangen en ben je aan het wachten op die ene plottwist dat het hele verhaal kan doen ontploffen. Een plottwist kwam op het einde dan wel, maar niet helemaal zoals ik het had verwacht.

De schrijfstijl is aangenaam en vlot. Door de korte hoofdstukken las ik het boek ook in een hoog tempo uit. De beschrijving van de Academie en de personages passen volledig in het verhaal. Af en toe miste ik wat diepgang in de personages en ik heb niet het gevoel alsof ik nu weet hoe ze allemaal in elkaar zitten.

Astrid Boonstoppel heeft in de Academie buiten mysterie ook feminisme en een vleugje romantiek gestoken. Het is zeker geen slecht boek en ik heb het met veel plezier gelezen, al had ik wat meer diepgang en plotwendingen verwacht. Ik ben er zeker van dat er meer uit dit boek gehaald kon worden. De schrijfstijl is zeer aangenaam dus Astrid is zeker een goede auteur en ik kijk er dan ook naar uit om meer van haar te lezen. Voor de Academie geef ik graag drieënhalve sterren.

Yana Pauwels

‘Ze zijn slim, talentvol en grenzeloos ambitieus. En ze opereren vanuit de schaduw.’
Niemand weet wat er precies gebeurt tijdens een Academiejaar aan de exclusieve Recourt Academie voor meisjes. De alumni zwijgen als het graf. Eén ding is echter zeker: de studenten worden zonder uitzondering succesvol.
Jaarlijks worden hooguit vijf studenten toegelaten tot de eliteschool van Frédéric en Isabella Recourt. De ambitieuze, talentvolle Em is een van die studenten. Ze kan niet wachten om haar grote voorbeeld, Isabella, in het echt te ontmoeten. Dit jaar is het begin van haar toekomst. Maar langzamerhand ontdekt ze dat de Academie vele geheimen kent…
Astrid Boonstoppel won met haar thriller ‘Dit is hoe het ging’ de Jonge Jury Debuutprijs 2020.

Meer Boeken