Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Fleur voelt zich niet gelukkig in haar job waar ze geen erkenning voor krijgt. Daarnaast loopt haar liefdesleven ook niet op rolletjes en staat haar bemoeizuchtige moeder om de vijf minuten aan haar deur. Ze besluit een ticket te boeken naar Lapland om op de huskeyfarm van een vriend van haar broer  te gaan wonen. Ze wordt door iedereen met open armen ontvangen buiten door Lukas. Met de tijd lijkt hij meer te ontdooien en voelt Fleur zich meer thuis in de kou.

 

Het idee om een kerstverhaal te laten plaatsvinden in de sneeuw is altijd een schot in de roos. De winterse gezelligheid wordt graag gecombineerd met de witte kou en vooral het warme haardvuur dat binnen brandt. De locatie van een huskeyfarm is ook zeer origineel en geeft ook meer inhoud aan het verhaal. Het verloop van het verhaal was ook aangenaam om te lezen en een romance waarbij er gespeeld wordt met de aantrekkingskracht vind ik ook altijd leuk.

‘Noorderlicht’ leest enorm vlot weg en dompelt je meteen onder in de heerlijke kerstsfeer. De plaatsbeschrijving van Ellen Ooms voeren ons even mee naar het koude Lapland. Daarnaast voelde de romance tussen Fleur en Lukas ook echt aan en vooral spannend om te lezen. Kortom, ‘Noorderlicht’ is ideale winterliteratuur om even bij weg te dromen en te genieten van een warme kerstromance.

Yana Pauwels

Een ijskoud, romantisch avontuur in het Hoge Noorden!

Fleur heeft het helemaal gehad! Ze werkt voor een sukkel van een baas, haar liefdesleven is onbestaande en tot overmaat van ramp wordt ze voortdurend voor de voet gelopen door haar bemoeizuchtige moeder die geen kans onbenut laat om haar er op te wijzen dat ze iets moet maken van haar leven. Als haar broer haar voorstelt om een tijdje te gaan helpen op de huskyfarm van Lukas, een vriend van hem, verklaart ze hem voor gek. Wat kent zij nu van husky’s? En dat in de ijzige koude van Lapland. En hoe moet het dan met haar job?

Wanneer ze op een dag een pijnlijke ontdekking doet, is de maat helemaal vol voor Fleur. Ze besluit haar job op te zeggen en in te gaan op het voorstel van haar broer. Eenmaal in Lapland is de buitentemperatuur niet het enige dat onder het vriespunt zakt. Ook de ontvangst door Lukas is verre van warm te noemen. Zit hij wel op haar komst te wachten?

Langzaam maar zeker geraakt Fleur gewoon aan de ijskoude temperaturen en ook Lukas ontdooit langzaam maar zeker. Vindt Fleur meer in het hoge noorden dan ze verwacht had?

Meer Boeken