Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Sasha en Daniel besloten om friends with benefits te worden, maar dit blijkt toch niet zo gemakkelijk als ze beiden hadden gedacht. De gevoelens die ze voor elkaar hebben, zijn toch sterker dan ze aanvankelijk dachten. Maar al snel lijkt het verleden roet in het eten te gooien. Samen proberen ze er sterker uit te komen, maar na een reeks onverwachte gebeurtenissen worden ze met de neus op de feiten gedrukt. Haalt het verleden hen beiden in of blijven ze toch vechten voor hun geluk?

Zolang je nog van me houdt is het debuut van Suzanne van Bilderbeek. Het is het eerste boek in een tweedelige reeks over Sasha en Daniel. Zowel Sasha als Daniel hebben al veel meegemaakt in hun leven en dit heeft zo hun littekens nagelaten. In dit boek confronteert Suzanne ons niet alleen met hoe mooi liefde kan zijn, maar ook hoe verwoestend. Dat je van iemand houdt wilt nog niet zeggen dat je je verleden kan loslaten en alles wat er op je afkomt kan overwinnen. Sasha en Daniel voelen aan als echte mensen met echte problemen. Samen proberen ze de liefde te laten overwinnen, maar soms slaat het lot zo hard toe dat ze niet anders kunnen dan een stap terug te zetten. Ik denk dat voor veel mensen het verhaal zeer herkenbaar is en ze zich kunnen verplaatsen in de situatie van Sasha en Daniel.

Zolang je nog van me houdt<span;> valt onder het genre New Adult, maar verwacht zeker geen luchtig, feelgood verhaal. Op de achterflap staat er dan ook terecht een trigger warning. Ik ben iemand die niet gemakkelijk getriggerd raakt door een boek omdat ik weet dat het fictie is, maar dat wil nog niet zeggen dat het me wel kan raken. Wat Sasha en Daniel meemaken was op sommige momenten herkenbaar en zeker niet gemakkelijk om te lezen. Ik werd zo meegezogen in het verhaal dat ik het in één dag heb uitgelezen. Vooral de laatste hoofdstukken heb ik met zoveel emotie beleeft dat ik niet kon stoppen met lezen. De liefde tussen Sasha en Daniel spat van de pagina’s af, maar ook het verdriet en de onmacht hielden mij in hun greep. Het voelde intiem op sommige momenten, alsof ik naar het leven van echte mensen aan het kijken was. Nadat ik het boek had uitgelezen, heb ik toch even alles moeten laten bezinken.

Ik ben aangenaam verrast geweest door dit debuut van Suzanne van Bilderbeek. De schrijfstijl is vlot en realistisch. Ik heb veel moeten lachen, maar ik ben ook aangedaan geweest. Sasha en Daniel hebben zeker een plekje in mijn hart verovert en ik kan dan ook niet wachten op deel twee om te weten hoe dit verhaal zal eindigen.

Yana Pauwels

Toen Sasha en Daniel friends with benefits werden, hadden ze beiden nooit gedacht dat het zo gecompliceerd zou zijn. Ze worden geconfronteerd met zichzelf en het verleden. En dat wordt alleen maar lastiger wanneer je het meest aan jezelf twijfelt.
Als situaties van buitenaf zich voordoen, worden Sasha en Daniel behoorlijk op de proef gesteld. Ze moeten leren met het verleden om te gaan, om de toekomst en zichzelf een kans te bieden. Niets is oneindig. Zij wel?

Gevoelens zijn lastig, zeker wanneer je daar geen raad mee weet. Zowel voor Sasha als Daniel is dit een opgave, hoe kan je gelukkig zijn als het lot parten met je blijft spelen?

Wat houdt liefde in, wanneer het lastig te begrijpen is?

Meer Boeken