Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

De misleiding speelt zich af op een filmset in het zonnige Corsica. Samen met enkele leden van de filmcrew volgen we de productie van de film. Wanneer plots de regisseur verdwijnt, ontdekken we steeds meer geheimen die aan het licht komen. Samen ontrafelen we het mysterie.

 

 

 

Het verhaal wordt geschreven uit het perspectief van verschillende personages. Hoewel ik verhalen vanuit meerdere perspectieven wel leuk vind om te lezen, waren er in dit geval misschien iets te veel mensen aan het woord. De hoofdstukken waren ook vrij kort, waardoor er voortdurend gewisseld werd van personage. Hierdoor was ik vaak in de war en moest ik regelmatig terugkijken naar wie nu aan de beurt was. De overgangen tussen de hoofdstukken was ook vrij abrupt, alsook de flashbacks naar het verleden waren niet vrij duidelijk. Dit maakte het voor mij een verwarrend verhaal en meestal was ik ook niet helemaal mee. Dit maakte de plot voor mij ook niet duidelijk en had ik het gevoel dat ik wat gemist had.

 

 

 

Daarnaast is De misleiding wel geen slechte novelle. Ieder personage heeft ook zijn eigenheid en naarmate ik meer in het verhaal zat, kon ik op basis van die eigenheid wel onderscheiden wie er aan het woord was. De schrijfstijl is goed en er zit een zekere spanning in het verhaal.

 

 

 

Ik ben dus nog niet volledig overtuigd van dit verhaal, maar ik vond het ook niet slecht. Mits enkele aanpassing en wat meer duidelijkheid, kan dit een goede novelle worden.

Yana Pauwels

De beroemde actrice Romy Schatz en het aanstormend talent Evi Valentura zijn voor filmopnames op het eiland Corsica. Samen met de rest van de filmploeg verblijven ze in een vakantiepark van de Corsicaanse miljardair Jean-Pierre Paoli. Hij woont op een van de mooiste plekjes van het eiland en stelt zijn villa ter beschikking voor een party, waarop niet iedereen welkom is.

Antoine, de manager van het vakantiepark, verdenkt zijn baas Paoli van duistere praktijken en wordt daarin bevestigd door een onderzoeksjournalist van de regionale krant. Paoli blijkt een belangrijke schakel te zijn in de totstandkoming van de film. Hij is bereid geweest er vijf miljoen in te investeren, maar krijgt daar ook iets voor terug. Maar wat? Als na een rustdag in het filmproces de regisseur niet komt opdagen, breekt er paniek uit. Komt de film in gevaar, of is er misschien meer aan de hand? Waarom verzwijgen sommigen de waarheid?

Meer Boeken