Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Galadriel ‘El’ begint aan haar laatste jaar aan de Scholomance. De Scholomance bereidt zich voor op het examenjaar. De vierdejaars leerlingen moeten op het einde van het schooljaar proberen heelhuids door de examengang te geraken zonder opgegeten te worden door de mals. De school lijkt het dit jaar extra gemunt te hebben op El. El denkt dat ze dubbel zo hard moet vechten voor haar plaats in het eindexamen of probeert de school haar toch iets anders duidelijk te maken? Daarnaast lijkt El meer naar Orion toe te groeien, maar dat maakt juist alles ingewikkelder.

‘De laatste leerling’ is het tweede deel van de Scholomance-trilogie van Naomi Novik. Het eerste deel heb ik een tijdje terug gelezen en ik was meteen verkocht. Deze magische wereld is niet zoals de meeste andere tovenaarsboeken. De Scholomance is venijnig, gevaarlijk en lijkt geen medelijden te hebben met zijn leerlingen. Iedere dag moeten ze vechten om te kunnen overleven. In het eerste boek maak je nog kennis met de school en alle nieuwe termen en begrippen. Ik was redelijk overweldigd door alle nieuwe begrippen en het duurde even tot ik alles begreep. In het tweede deel ging dit al veel vlotter omdat ik al bekend was met deze wereld. Ik geraakte dus al veel sneller verdiept in het verhaal.

Waar in het eerste verhaal de actie pas op het einde plaats vond, was dit in het tweede deel eerder het geval. Er zat meer tempo in dit verhaal en de spanning werd ook sneller opgebouwd. Daarnaast leren we El op een totaal andere manier kennen en begon ik haar steeds aardiger te vinden. De romance tussen haar en Orion begint ook veel interessanter te worden.

Kortom dit tweede deel van de trilogie vond ik persoonlijk leuker om te lezen. Het bevat meer spanning, actie, liefde en een ongelofelijk cliffhanger. Ik ben dan ook heel benieuwd naar het derde een laatste deel.

Yana Pauwels

De Laatste Leerling is het tweede deel in de Scholomance-trilogie van Ontworteld-auteur Naomi Novik. El is terug en de spanning stijgt.

 

Het examenjaar is aangebroken, en de Scholomance wordt steeds gevaarlijker.

 

Sinds El afgelopen jaar een paar bondgenoten heeft gekregen, lijkt het wel alsof de school het op haar gemunt heeft – men is vastberaden om haar te vermoorden vóór het eindexamen. En al zou ze dit jaar overleven, dan zou er een wonder moeten gebeuren wil ze levend de school verlaten.

 

Toch is El vastbesloten haar vrienden de examenzaal uit te helpen – al is dat het laatste wat ze doet…

 

‘Een must-read… Novik geeft een verfrissende, volwassen draai aan de magische kostschool… Lezers zullen genieten van El en Orions relatie, de fantastisch gedetailleerde wereld, het slimme magische systeem en de vanzelfsprekende diversiteit aan leerlingen.’ Publishers Weekly

Meer Boeken