Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Sophie Breeze is professioneel bruidsmeisje. Dit wil zeggen dat bruiden haar kunnen inhuren om hen te helpen bij het plannen van hun huwelijk. De taken variëren van het organiseren van een vrijgezellen tot het in goede banen leiden van de trouw zelf. Sophie doet werkelijk alles. Wanneer ze wordt ingehuurd als bruidsmeisje voor het huwelijk van Lady Cordelia Swann, is ze er zeker van dat ze deze grote klus tot een goed einde zal brengen. Maar dat is buiten Cordelia gerekend. Cordelia wil niets met Sophie te maken hebben en wil alles zelf plannen waardoor ze het leven van Sophie probeert zuur te maken. Sophie daarentegen geeft niet zo snel op, al komt dat misschien deels wel door Cordelia’s knappe broer Thomas.

Ik had nog nooit van een professioneel bruidsmeisje gehoord tot ik dit boek las. Ik weet niet of het beroep wel degelijk bestaat, maar het klinkt wel heel aannemelijk. Wanneer je gaat trouwen, moet je veel plannen en soms kan dit wel eens te veel worden. Waarom zou je dan niet iemand inhuren om je helpen? Enkel de bruid is ervan op de hoogte dus het lijkt of ze alles zelf heeft georganiseerd. Een win-win voor beide partijen dus. Het boek vertelt grotendeels het verhaal van Sophie en haar onenigheid met Cordelia om het perfecte huwelijk te organiseren. Toch bevat ieder hoofdstuk op het einde een kort stukje tekst, sms of een e-mail over vorige huwelijken en alle rare, gekke dingen die Sophie al heeft moeten doen. Het was heel leuk om deze stukjes te lezen en ik moest er vaak mee lachen. Het was iedere keer weer uitkijken naar deze humoristische slotscènes. Ik zou zelfs willen dat er meer van deze stukjes waren!

Sophie is mijn favoriete personage. Ze is inventief, weet van aanpakken en staat met beide voeten op de grond. Daarnaast heeft ze haar eigen onzekerheden en problemen wat haar echt doet overkomen. Ook de andere personages werden goed neergezet en het hele plaatje klopte gewoon.

Dit boek zou zo omgetoverd kunnen worden tot de perfecte romcom. Het verhaal was heel aangenaam om te lezen, het bevat ontzettend veel humor en natuurlijke de nodige zoetsappige romantiek, maar toch op een realistische manier. Ik heb oprecht van dit boek genoten en ik raad dit boek aan alle liefhebbers van feelgood aan!

Yana Pauwels

Sophie Breeze heeft de gekste maar leukste baan van de wereld: ze helpt bruiden met het organiseren van de perfecte bruiloft, om ze de mooiste dag van hun leven te kunnen bezorgen. Maar wanneer ze wordt aangenomen voor de organisatie van de bruiloft van lady Cordelia Swann, verdwijnt haar enthousiasme als sneeuw voor de zon. Cordelia doet namelijk alles om Sophie het leven zuur te maken. Ze saboteert afspraken, laat Sophie opdraaien voor haar fouten en vraagt haar zelfs te stelen! Maar Sophie laat zich niet uit het veld slaan, ook al lijkt Cordelia’s knappe broer Thomas het enige lichtpuntje te zijn…

Meer Boeken