Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Emilia is nu officieel de troonopvolger van het koninkrijk Constantië. Samen met een team uit het paleis proberen ze haar klaar te stomen voor haar rol als prinses en later koningin. Emilia weet dat ze hierdoor veel opofferingen moet maken, maar dit lijkt niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet als het aankomt op haar sexy stiefbroer Carter… Ondertussen protesteert een groep demonstranten tegen de monarchie. Wat op het eerste zicht lijkt op een onschuldige demonstratie, escaleert al snel met alle gevolgen van dien.

‘De gouden troon’ is het tweede deel in de Forbidden Royals trilogie van Julie Johnson. Nog niet heel lang geleden heb ik het eerste deel ‘De zilveren kroon’ gelezen en ik kon dan ook niet wachten om te beginnen aan dit tweede deel. Dit sprookje bevat spanning, romantiek, vriendschap en uiteraard een verboden liefde. Kortom als liefhebber van young adult verhalen moet je deze trilogie gelezen hebben.

In dit deel van de serie ontwikkelt Emilia’s karakter zich steeds meer. Waar ze in het tweede boek stoer overkomt, leren we nu haar gevoeliger kantje ontdekken. Haar hart ligt bij het volk van Constantië en hoewel de rol van troonopvolger niet altijd gemakkelijk was voor haar, probeert ze er toch het beste van te maken. Heel het land lijkt in de ban te zijn van kroonprinses Emilia, maar toch is er een select groepje dat af wil van de monarchie. In dit verhaal gaan ze ook verder in hun demonstraties wat voor veel meer actie en spanning zorgt. Het einde zou ik zelfs nagelbijtend durven noemen en de cliffhanger op het einde doet me verlangen naar het derde en laatste deel.

Wederom leest dit verhaal enorm vlot en dankzij de actie van de demonstranten en de spanning tussen Emilia en Carter lijkt het verhaal te zijn voorbij gevlogen. Julie Johnson heeft me helemaal weten in te pakken met de Forbidden Royals en ik kan dan ook niet anders dan reikhalzend uitkijken naar het derde deel.

Yana Pauwels

‘De gouden troon’ is het tweede deel van de meeslepende Forbidden Royals-trilogie van Julie Johnson, een serie vol verbonden liefde, spanning en koninklijke intrige.

Twee maanden geleden was Emilia nog een heel normaal meisje met een heel normaal leven, maar dat is nu wel anders. Ze woont in een kasteel, draagt een kroon en is de enige troonopvolger in het koninkrijk Constantië. Naast de publieke aandacht en al haar nieuwe verplichtingen baren vooral haar familieleden en de intriges haar zorgen en er blijken vijanden van de koninklijke familie in het rijk te zijn. De situatie wordt er niet makkelijker op als een aantal mogelijke huwelijkskandidaten haar aandacht opeist. Bovendien is daar ook nog Carter – voor wie ze niets mag voelen, maar wiens aanwezigheid in het kasteel overal voelbaar is. ‘De gouden troon’ is het tweede deel is de verslavende Forbidden Royals-serie. Lees ook ‘Het diamanten rijk’, het bloedstollende slot van deze serie van Julie Johnson.

Meer Boeken