Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Het zit Rosie niet mee. Ze heeft haar goed betaalde baan bij een IT-bedrijf opgezegd om full time schrijver te worden, maar het lukt haar niet om te schrijven. Daarnaast durft ze dit niet tegen haar vader te zeggen en gedraagt haar broer zich ook vreemd. En per slot van rekening valt er opeens een stuk uit haar plafond van haar appartement. Ze besluit om een tijdje te gaan wonen in het appartement van haar beste vriendin Lina die op huwelijksreis is. Maar wat ze niet weet is dat de knappe neef van Lina, Lucas, ook zijn intrede maakt in Lina’s appartement. Ze moeten dus noodgedwongen samenwonen, ook al vinden ze dat alle twee niet erg.

 

 

 

Het Amerikaanse datingexperiment is een spin-off van De Spaanse liefdesleugen geschreven door Elena Armas. De Spaanse liefdesleugen draait rond Lina en haar gevoelens voor haar baas Aaron. In Het Amerikaanse datingexperiment is het de beste vriendin van Lina, Rosie, en de neef van Lina, Lucas, die met de hoofdrollen gaan lopen. Beide verhalen vertrekken vanuit een vriendschap en een experimentele/gelogen relatie. Maar toch kunnen ze hun gevoelens voor elkaar niet ontkennen. Ondanks dat beide verhalen hetzelfde soort concept bevatten, zijn ze toch allebei verschillend. Zo gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar Rosie en Lucas. Hun relatie voelde al van in het begin minder geforceerd aan en de chemie tussen beiden valt moeilijk te ontkennen. De ietwat timide, onzekere Rosie lijkt in contrast te staan met de zelfzekere Lucas, maar toch leren we dat ook hij zijn onzekerheden heeft. Dit zorgde voor een nagelbijtend en uitermate emotioneel einde.

 

 

 

We lezen het verhaal vanuit het perspectief van zowel Rosie als Lucas. Dit is ook nodig omdat we zo beide hoofdpersonages beter leren kennen en ook al hun onzekerheden. De keuzes die ze allebei maken, worden ook zo meer verklaard. Langzaamaan zien we ze groeien en het is soms frustrerend dat ze zelf niet doorhebben dat ze zo goed bij elkaar passen, maar dat maakt het verhaal juist interessant. Deze Spaanse roman kan zo omgetoverd worden tot een Spaanse telenovelle. De drama, passie en grappige momenten zijn zeker aanwezig. Ik heb dus enorm genoten van dit boek.

 

 

Yana Pauwels

‘Het Amerikaanse datingexperiment’ is de perfecte romcom voor fans van Emily Henry en Tessa Bailey, geschreven door Elena Armas, auteur van de TikTok-hit ‘De Spaanse liefdesleugen’.

 

 

 

 

Rosie heeft een verschrikkelijke writer’s block. Dan komt ook nog het plafond van haar appartement in New York naar beneden zetten. Gelukkig kan ze tijdelijk in het huis van haar vriendin Lina verblijven, maar dat moet ze wel delen met Lucas, Lina’s knappe neef. Gelukkig kan Rosie haar crush prima onder controle houden. Ook als Lucas met zijn afleidende grijns en onweerstaanbare accent met alleen een handdoek om door het appartement slentert… Toch?

Meer Boeken