Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Nadat April per ongeluk iemand heeft vermoord met haar krachten, vlucht ze voor haarzelf en haar geliefden. Ze is bang dat ze iemand pijn gaat doen, dus verstopt ze zich liever en probeert haar zorgen weg te drinken. Wanneer een dode persoonlijk naar April vraagt, ontdekt ze dat ze in de gaten wordt gehouden door de journalist Annie Hemmings. Annie wil bewijzen dat April een buitenaards wezen is en heeft hier ook veel voor over. Wanneer er dan iemand uit de omgeving van April ontvoerd wordt, gaat ze samen met de hulp van enkele oude bekende Terranen, maar ook enkele nieuwe vrienden, op onderzoek uit.

‘Als doden spreken’ is het tweede deel in de Dodenreeks van Mel Hartman. Het eerste deel ‘Als doden dromen’ heb ik in één ruk uitgelezen en dat was voor het tweede deel dan ook niet anders. Terr is een wereld zoals je nog nooit hebt gezien. Er wonen verschillende Terranen zonder regels in harmonie met elkaar. Mensen krijgen enkel toegang tot deze wereld door hun dromen. Terranen moeten dan ook af en toe afrekenen met mensen die hun wereld willen uitbuiten. In ‘Als doden dromen’ heeft April Terr gered van enkele slechte mensen waardoor ze beschouwd wordt als held.

De verschillende wezens die er rondlopen zijn zeer divers. Zo heb je vampiers, weerwolven, reuzen, maar ook meer exotische wezens zoals apanzers en zelfs goden. Het mooie aan deze wereld is ook dat iedereen vrij is om te houden van wie ze willen. Zo is het dus zeer normaal dat April twee geliefden heeft. Ik vind Terr een heel leuke plaats om er te vertoeven. Het lijkt zowaar de ideale wereld.

April is half sirene en half ripper. Ze kan met haar stem doden tot leven wekken, maar ook mensen doden. Dit duistere gedeelte van April wordt meer benadrukt in het tweede boek. April worstelt dan ook enorm met haar gevoelens en is bang om haar naasten pijn te doen. Ze probeert dan ook haar duistere kant te onderdrukken en ermee te leren omgaan, maar dit is niet altijd even makkelijk. April is heel herkenbaar voor vele mensen. Iedereen heeft wel een kant van zichzelf waarmee hij of zij worstelt. Toch leert April ons dat het oké is om deze kant te hebben zolang je leert om ermee om te gaan. Daarnaast is ze ook een heel moedig persoon en ze geeft veel om haar geliefden. Persoonlijk is April dus mijn favoriete personage uit het boek.

Wederom heeft April me weten te raken en ben ik helemaal in de ban geraakt van de wereld Terr. Deze sympathieke, open wereld is een plek waar we veel van kunnen leren en drukt ons nog eens met de neus op de feiten dat mensen zo een wereld al eens durven vernietigen. In dit tweede deel maken we ook kennis met de godin Sekhmet, de hond Mayo en nog veel meer nieuwe personages. Ik hoop dan ook dat we meer van deze geweldige personages terugzien in het laatste deel. Mede dankzij de cliffhanger op het einde, ben ik dus helemaal klaar voor het derde deel!

 

Met dank aan Thrillers & More en Hamley Books voor het exemplaar.

Yana Pauwels

Aprils leven is een rommeltje. Ze is gevlucht omdat ze haar gave niet onder controle heeft en bang is om haar vrienden te doden, en als ze de mensen van wie ze houdt niet wil verliezen, moet ze hen de waarheid over zichzelf vertellen. Dan is er nog een journaliste, Annie Hemmings, die heeft ontdekt dat April geen mens is en dat wil ze met de hele wereld delen. Om meer bewijs te vinden, brengt Annie een vriendin van April in gevaar. April moet haar gave gebruiken om enkele moordenaars tegen te houden, maar dreigt zichzelf daardoor te verliezen. Gelukkig krijgt ze deze keer ook hulp van enkele machtige vrienden, onder wie Sekhmet, de Godin van ziekte en verderf.

Meer Boeken