Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Dillon wordt door zijn vader naar een elitaire vampierschool gestuurd. Hoewel hij deels vampier is, heeft hij helemaal geen connectie met zijn vampierkant. De andere vampiers zijn dan ook niet blij met de komst van Dillon. Maar al snel ontdekken ze dat Dillon speciaal bloed heeft en mogelijk meer krachten bezit dan ze in eerste instantie dachten. Zou Dillon dan toch geschikt zijn voor de harde vampierwereld?

 

Als tienermeisje had ik een grote zwakte voor vampiers met de series zoals ‘Twilight’ en ‘The vampire diaries’. Ik dacht dat ik wel uit deze fase ontgroeid ging zijn, maar ik moet zeggen dat ik nog stiekem enthousiast word bij het woord ‘vampier’. Iets brengt het nostalgische gevoel terug naar boven, maar het blijft ook gewoon leuk om te lezen over de wezens die op mensen lijken, maar het toch niet helemaal zijn. Ik was dan ook benieuwd welke clichés over vampiers Nicole in dit boek ging verwerkt hebben. En hou je maar vast want het zijn er veel! In het begin vond ik het een beetje raar en wat overdreven, maar naarmate er meer uitleg werd gegeven en ik meer in deze vampierwereld doorbracht, hoe normaler het voor mij begon aan te voelen. Ik vind dat op dat vlak Nicole een unieke vampierwereld heeft gecreëerd.

 

Ik vond de keuze van Dillon als personage ook interessant. Ik heb niet vaak zo een soort boek gelezen dat vertelt wordt vanuit het perspectief van een mannelijk personage. En dit personage is dan ook nog half mens, half vampier. Hij probeert zijn vampierkant te omarmen en tegelijkertijd te achterhalen wat er nu zo speciaal is aan zijn bloed. Tijdens deze zoektocht maakt hij niet alleen vrienden, maar ook vijanden en dat zorgt soms voor spannende momenten. Ik vond het dan ook zeer interessant om vanuit zijn perspectief het verhaal te beleven.

 

Ik kan niet zeggen dat ik het einde uitermate verrassend vond, maar toch is geen slecht einde van dit boek. Het laat nog redelijk wat ruimte open om er verder op in te gaan in het tweede deel. Ik hoop dan ook dat dit binnenkort uitkomt zodat ik me weer kan verdiepen in deze spannende vampierwereld.

Yana Pauwels

Welkom op Vamps!

Dillon wordt door zijn vader naar deze afgelegen school in de Zwitserse Alpen gestuurd. Hij heeft niets gemeen met de andere leerlingen: ze zijn arrogant, bloedmooi en… vampiers. Wat doet hij hier? Maar al gauw komt Dillon erachter dat hij anders is dan hij altijd dacht. Ook al komt hij niet uit een machtige vampierfamilie, hij blijkt de meest bijzondere leerling van allemaal. Bloed liegt niet. En terwijl Dillons krachten als vampier groeien, groeit ook het gevaar…

Meer Boeken