Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

FBI-agent Peter werkt als telefonist de nachtdienst in het Witte Huis. Hoewel de meeste nachten rustig verlopen, krijgt hij plots een telefoontje binnen van Rose. Haar tante en nonkel zijn doodgeschoten en de dader zit nu ook achter haar aan. Peter is vastbesloten om Rose te helpen, maar ontdekt meer dan hij had verwacht.

 

‘The night agent’ is het boek waarop de gelijknamige serie op Netflix is op geïnspireerd. Ik had dan ook eerst de serie op Netflix gezien en ik was er helemaal weg van. Maar dat is denk ik ook ergens mijn fout geweest. Ik zat zo met het verloop en de personages van de serie in mijn hoofd dat ik ook niet heb kunnen genieten van het boek. Het verhaal van het boek verloopt helemaal anders. Er zijn wat gelijkenissen, maar het hele plot van het boek is totaal verschillend dan dat van de serie. Ik heb dus proberen het boek te zien als iets losstaande van de serie.

 

Uiteindelijk ontdekte ik dat het boek aangenaam vlot leest en de spanning steeds meer wordt opgebouwd zoals ik verwacht bij een goede thriller. Het verhaal steekt goed in elkaar en de uitkomst is ook vrij duidelijk. Het werd een echte page turner en het hele verhaal rond de Russische inlichtingendienst vond ik ook super goed gevonden.

 

Wanneer je de serie op Netflix dus niet hebt gezien is dit een super goede thriller. Het bevat de nodige spanning, actie en intriges. Indien je de serie al gezien hebt, is het iets moeilijker om deze verhaallijn los te laten. Ik ben dan stiekem toch iets meer fan van de serie als van het boek.

Yana Pauwels

In Matthew Quirks The Night Agent werkt fbi-agent Peter Sutherland in de crisiskamer van het Witte Huis: het hart van Amerika’s best bewaarde militaire geheimen. Hij bewaakt een noodtelefoon die nooit overgaat – tot vanavond…

 

Om 1.05 uur gaat de telefoon. Rose is doodsbang. Er zijn twee mensen vermoord en de moordenaar is nog steeds bij haar in huis. Eén van de slachtoffers gaf haar dit telefoonnummer met dringende instructies: ‘Vertel ze dat osprey gelijk had. Het is begonnen…’

 

Het telefoontje stort Peter in het hart van een complot dat al jaren in de maak is, eentje waarbij een Russische spion tot het hoogste niveau van de Amerikaanse overheid is doorgedrongen. Iedereen in het Witte Huis kan de verrader zijn. Om het land te redden kan Peter niemand vertrouwen.

 

The Night Agent rockt. Gruwelijk snel, vooral door Quirks meesterhand. Dit verhaal is onmogelijk los te laten zodra je deze schaduwwereld binnengaat. Actueel en onthullend, dit is een van de beste thrillers van de afgelopen jaren.’ Michael Connelly

Meer Boeken