Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Soarse treft haar vader vermoord aan. Alle vingers wijzen in haar richting. Maar Soarse is vastbesloten om de moordenaar te vinden.

In ‘Onschuld’ gaat Soarse niet enkel op zoek naar de moordenaar van haar vader, maar ze zoekt ook naar haar vrijheid. Dit kortverhaal is allesbehalve vrolijk en confronteert ons met de harde realiteit waarin sommige mensen moeten leven. Het zet de lezer echt aan tot nadenken.

Het verhaal is vlot geschreven en leest dus snel weg. Gelukkig is het een kortverhaal want de zwaarte van het onderwerp weegt door. Als afsluiter van ‘Onschuld’ geeft Nellie Mandel ons een verrassend einde.

Yana Pauwels
Soarse vindt haar vader dood in de woonkamer, met een bloederige hamer naast hem. Wie daarvoor verantwoordelijk is, weet ze niet, maar ze vindt het niet erg. Haar vader was, net als haar oom Bert, een geweldenaar en een verkrachter. Maar in het afgelegen huis was hij meester over leven en dood.
Meteen wil iedereen doen alsof er niets aan de hand is, en het lichaam snel begraven. Soarse vermoedt dat één van de familieleden de moordenaar is. Van haar broer krijgt ze geen hulp, en ze besluit er vandoor te gaan. Maar ze weet nauwelijks iets van de buitenwereld. Toch vlucht ze, maar de wereld waarin ze terecht komt is evenmin veilig voor haar.

Meer Boeken