Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

De wereld wordt geteisterd door de Ziekte. Iedereen die besmet geraakt, moet worden gedood om zo de rest van de mensheid te beschermen. Harper Jones is de jongste zoeker en werkt hard om de Ziekte te bestrijden. Haar zus Veronica zet zich af tegen het systeem en probeert zelf te onderzoeken wat er aan de hand is. Wie kunnen ze nog geloven in deze apocalyptische wereld?

 

 

 

Code C is een dystopisch verhaal dat veel weg heeft van de wereld waarin we nu leven. Een virus dreigt de mensheid uit te roeien en waar de oorspronkelijke beschermingsmiddelen falen, moet een team van mensen het overnemen om iedereen te redden. Hopelijk komt het bij ons niet zo ver, maar het zet zeker aan tot nadenken. Ook het einde vond ik verrassend en het leert ons dat niet alles is wat het lijkt.

 

Het boek is niet al te dik en door de korte hoofdstukken leest het vlot weg. We lezen het verhaal ook afwisselend vanuit de perspectieven van Harper en Veronica waardoor we een idee krijgen waarom ze bepaalde acties uitvoeren. Het tempo van het boek ligt hoog omdat er veel gebeurt. Dit stoort me echter niet want dit maakt het juist spannend. Het open einde maakt me ook enorm nieuwsgierig naar meer. Code C is voor mij een verrassend spannend dystopisch jeugdboek en zeker een aanrader!

Yana Pauwels

Het virus heeft alles veranderd. De wereld is uiteengevallen in losse groeperingen, die wanhopig proberen de Ziekte

 

te vermijden. Nadat hun ouders uit beeld verdwenen zijn, zoekt Harper Jones haar toevlucht in hard werken om zo

 

hoog mogelijk in de hiërarchie van de stad op te klimmen, maar haar zus Veronica maakt andere keuzes. Ze zet zich af

 

tegen de Raad en tegen Harper door zich aan te sluiten bij de Dust Angels. Vinden de zussen elkaar nog terug?

 

 

 

Een dystopisch verhaal voor young adults over een wereld waarin wantrouwen en overlevingsdrang domineren.

 

 

 

Paris Duivenvoorden is een van de winnaars van de verhalenwedstrijd Share your stories 2021, voor auteurs van 12 tot 18 jaar. Hoe jong ook, hun stem moet worden gehoord. Daarom werden ze gekoppeld aan ervaren Clavis-auteurs om samen het verhaal in boekvorm te gieten.

Meer Boeken