Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Ophelia ziet hoe de arken om haar heen dreigen in te storten. Samen met haar verloofde Thorn gaat ze op zoek naar de dader. Maar het is niet duidelijk wie ze nu juist zoeken. Ophelia onderzoekt de echo’s van het heden en verleden en hoopt zo de oplossing te vinden. Het wordt een race tegen de tijd, waarbij niemand echt lijkt te winnen.

 

 

 

‘De storm van de echo’s’ is het vierde en laatste deel van ‘De spiegelpassante’-reeks van Christelle Dabos. Ik was meteen verkocht bij het eerste boek. De wereld waarin Ophelia zich bevindt is uniek, maar komt toch heel realistisch over. De klunzige Ophelia roept bij iedereen sympathie op en zelfs haar norse, ijzige verloofde Thorn leren we steeds beter kennen. De serie had een goede afwisseling tussen avontuur, fantasie en hier en daar een vleugje romantiek.

 

 

 

Toch ben ik, zoals zoveel anderen, enorm teleurgesteld in dit laatste deel. Ik was enorm blij dat ik weer mocht vertoeven in de wereld van Ophelia, maar deze was volledig aan het instorten zowel letterlijk als figuurlijk. Opeens volgen de gebeurtenissen elkaar zeer snel op en worden er termen naar ons hoofd gesmeten waar we nog nooit van hadden gehoord. Maar hoe complex het ook wordt, de plot is daarentegen simpel en heeft me niet kunnen bekoren. Ook krijgen we minder actie tussen Ophelia en Thorn en daar had ik nu juist op gehoopt.

 

 

 

Ik vind dit een zeer jammere afsluiter van een anders zo geweldige serie. Ik had dus op meer gehoopt. De hoge verwachtingen zijn dus zeker niet ingelost. Het lijkt of het boek overhaast is geschreven en dat er onvoldoende tijd is gestoken in de plot. Het potentieel is er spijtig genoeg niet uitgehaald.

 

 

Yana Pauwels

De storm van de echo’s is het vierde en laatste deel uit de betoverende Spiegelpassante-serie van Christelle Dabos. Tot Ophelia’s grote schrik zijn de arken aan het instorten. Geen ark wordt gespaard. Babel, de Pool en zelfs Ophelia’s geliefde Anima zijn verwoest.

 

 

 

Om een totale vernietiging te voorkomen, moeten Ophelia en Thorn – nu ze weer herenigd zijn – de dader vinden. Maar hoe doe je dat zonder te weten hoe hij of zij eruitziet? Ophelia en Thorn gaan op zoek naar de echo’s van het verleden en het heden, in de hoop het antwoord te vinden. Maar lukt dit ze voordat alle arken compleet weggevaagd zijn?

Meer Boeken