Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Charlotte, de jongste dochter van het koningshuis van Engeland, wordt naar het platteland gestuurd om aan de oorlog te ontvluchten. De zoon van het huis trekt meteen haar aandacht en het duurt ook niet lang voor ze zwanger is van zijn kind, genaamd Annie. Door een tragedie verliest Annie beide ouders en er wordt in alle talen gezwegen over haar afkomst. Dankzij een speling van het noodlot komt Annie er toch achter dat familie is van de koningin van Engeland en besluit ze haar nieuwe familie op te zoeken.

Danielle Steel is geen onbekende schrijfster. Ze heeft al verschillende romans geschreven en literaire prijzen in de wacht gesleept, toch is dit het eerste boek dat ik van haar lees. En ik heb spijt dat ik niet eerder iets van haar werk heb gelezen. Vanaf de eerste pagina’s zat ik meteen in het verhaal. Danielle heeft het verhaal niet enorm gedetailleerd gemaakt en ook de personages leren we niet uitgebreid kennen, maar er zit een zeker tempo in dit boek. Normaal zou me dit storen, maar hier leek dit zo normaal. Het was zoals een film die voorbij vloog. Het verhaal speelt zich af over tientallen jaren en om er een luchtig boek van te maken, bevat het verhaal dus niet veel diepgang. Daarnaast wordt het ook niet geschreven vanuit één perspectief, maar we lezen het verhaal door de ogen van verschillende personages door de jaren heen. Wederom paste dit bij het boek en de schrijfstijl van Danielle Steel en vond ik dit niet lastig.

Danielle laat dus nog veel ruimte over voor de fantasie van de lezer. In plaats van dat ze zelf alles gaat opvullen met details en gevoelens, heb je als lezer meer het vermogen om het zelf in te vullen. Het is iets totaal anders dan ik gewend ben van de boeken die ik normaal lees, maar ik vond het ook wel eens fijn. Royal bevat uiteraard de nodige drama die je verwacht bij dit onderwerp, wat ik enorm intrigerend vind dat Danielle dit in een relatief dun boek heeft kunnen realiseren. Ik ben dus aangenaam verrast en hoop in de toekomst meer te kunnen lezen van Danielle Steel.

Yana Pauwels

Engeland, 1943. Vanwege de bombardementen op Londen besluit de koninklijke familie hun jongste dochter Charlotte voor haar veiligheid naar een vertrouwde adellijke familie op het platteland te sturen. Omdat ze niet haar echte naam gebruikt, zijn alleen haar gastouders op de hoogte van haar ware identiteit. Charlotte ontwikkelt zich als getalenteerd paardrijdster, maar niemand kan voorspellen dat ze hevig verliefd wordt op de zoon van haar beschermheer.

 

Ver weg van haar ouders zorgt een tragische wending van het lot ervoor dat een baby wees wordt. Het meisje krijgt een eenvoudige opvoeding bij een bescheiden stalmeester. Niemand weet iets van haar werkelijke afstamming. Tot een bundel brieven een twintig jaar oud geheim onthult en een lang verloren prinses tevoorschijn komt

Meer Boeken