Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Serilda is als baby vervloekt geweest door de god van leugens en verhalen. Het enige bewijs hiervan zijn haar ogen en haar wilde fantasie. Serilda is een echte verhalenverteller. Wanneer ze op een nacht dan de Duistere koning wijsmaakt dat ze van stro goud kan spinnen, wordt ze door hem meegenomen naar zijn kasteel. Daar moet ze zich bewijzen, maar Serilda kan dit helemaal niet. Plots duikt er een vreemde jongen zonder naam op die haar wil helpen in ruil voor iets van waarde. Hoe ver is Serilda bereidt te gaan om haar verhaal te doen kloppen?

 

 

 

‘Verguld’ is een hervertelling van het populaire sprookje ‘Repelsteeltje’. Marissa Meyer heeft dit aangevuld met duistere fantasieën en Germaanse mythologieën. ‘Verguld’ is het eerste deel in deze duologie en alleen al het boek op zich is een pareltje. De gouden pagina’s staan prachtig in iedere boekenkast. Maar ook het verhaal vond ik persoonlijk enorm leuk. Het oorspronkelijke sprookje is er duidelijk in te herkennen, maar de duisterheid vond ik enorm fascinerend. De toevoeging van de mythologieën vond ik ook super leuk. Soms is het wat struikelen over de termen en nieuwe woorden, maar over het algemeen leest het boek ook heel goed.

 

 

 

Serilda vond ik als hoofdpersonage wel geslaagd. Ze is een naïef meisje dat door haar verhalen wel eens in de problemen durft te komen. Door haar onschuldigheid en naïviteit klopte het ook gewoon dat ze zich makkelijk laat verleiden in ongelukkige situaties. Maar je merkt dat haar hart groot is en ze tot het uiterste gaat voor de mensen die ze lief heeft.

 

 

 

Ik ben aangenaam verrast van dit boek. Ik wist niet wat ik moest verwachten van deze hervertelling, maar de duisterheid en mythologieën vond ik juist zeer intrigerend. Het open einde maakt me alleen nog maar nieuwsgieriger naar het vervolg.

 

 

Yana Pauwels

Een wervelend nieuw avontuur van ‘The Lunar Chronicles’-auteur Marissa Meyer!

 

Wat begon als een leugentje om bestwil, eindigt in een ware nachtmerrie wanneer Serilda de duistere Erlkönig een van haar betoverende verhalen vertelt. Plotseling bevindt ze zich in een wereld waar geesten en demonen rondsluipen, en waar raven met holle ogen haar nauwlettend in de gaten houden. De koning beveelt Serilda om uit al het stro in de kerker van zijn kasteel goud te spinnen. Lukt dit niet, dan zal ze haar leugens met de dood moeten bekopen. Wanneer Serilda de hoop bijna heeft opgegeven, verschijnt er een mysterieuze jongen, wiens ziel gevangenzit in het kasteel. Hij belooft haar te helpen… tegen een prijs.

 

Dit boek wordt uitgegeven in limited edition! Helemaal van goud; gouden schutbladen, met goudfolie en goud op snee en daaromheen een fantastisch stofomslag.

Meer Boeken