Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

‘Lang en gelukkig?’ is het tweede deel van de serie Cinder & Ella. Brian en Ella hebben elkaar na drie jaar eindelijk ontmoet en zijn smoorverliefd. Hun relatie lijkt dan ook van een leien dakje te lopen. Toch heeft Ella het moeilijk met de roem die gepaard gaat met het daten van een bekende filmster. Opeens staat ook zij in de belangstelling en dat is wel het laatste wat ze wilt. Ella vindt het moeilijk om zich ,letterlijk en figuurlijk, bloot te geven aan zowel de buitenwereld als aan Brian. Krijgen Ella en Brian dan toch hun Happy ending?

Het eerste deel van deze serie vond ik ontzettend leuk om te lezen. Het is een echte young adult met de nodige drama, vriendschap en liefde.  Uiteraard gebaseerd op het sprookje van Assepoester, maar dan met een moderne twist. Ik heb dan ook met veel plezier dit boek uitgelezen en was dan ook verbaasd dat er een tweede deel werd uitgebracht. In mijn ogen was het verhaal van Ella en Brian volledig en was er geen open einde aanwezig. Toch was ik heel benieuwd naar het tweede deel, dus ik ben blij dat ik deze ook mocht lezen. Het tweede deel bouwt verder op de relatie van Ella en Brian, maar het is voornamelijk Ella en de worsteling met haarzelf die in dit boek centraal staan. Uiteindelijk vond ik dit boek leuker om te lezen omdat er meer achter zat. Body positivity speelt een enorm belangrijke rol tegenwoordig. Steeds meer mensen proberen af te stappen van het perfecte plaatje. Ze willen laten zien dat iedereen mooi is op zijn eigen manier en dat vind ik een heel belangrijke boodschap. Ella is sinds haar auto-ongeluk heel onzeker over haar lichaam omdat ze bedekt is met littekens van de brand. Hierdoor vindt ze het moeilijk om intiem te zijn met Brian en ook naar de buitenwereld toe houdt ze deze littekens liever bedekt. Naargelang het boek vordert, leert Ella steeds meer bij over jezelf aanvaarden zoals je bent. Ik vind dus dat haar personage het hardst is gegroeid in dit boek en ze ons het meest heeft bijgeleerd. Vooral jongeren, die heel beïnvloedbaar zijn door sociale media, kunnen hier belangrijke levenslessen uit trekken.

Een tweede deel van deze serie had dus zeker niet gemoeten, maar ik ben zo blij dat deze uiteindelijk is geschreven. Ik was stiekem nog niet klaar om afscheid te nemen van alle personages en ook de relatie van Ella en Brian was ik zeker nog niet beu. Daarnaast heeft Kelly Oram haar best gedaan om een statement te maken met dit verhaal en heeft me dit zeker weten te raken. Ik hoop dat iedereen hier uit kan concluderen dat iedereen mooi is op zijn eigen manier en dat het niet uitgesloten is dat je iemand vindt die van je houdt zoals je bent.

Yana Pauwels

Lang en gelukkig? van Kelly Oram is het vervolg op Cinder & Ella, dat in Nederland en Vlaanderen lovend werd ontvangen. Een heerlijk en meeslepend verhaal voor iedereen van 13 jaar en ouder.

Eindelijk hebben Cinder – echte naam Brian – en Ella elkaar gevonden! Maar al gauw dringt de buitenwereld zich op. Brian is de hotste auteur van Hollywood en iedereen wil alles over hem weten. Dat merkt ook Ella, die plotseling – met brandwonden en al – in de belangstelling staat. Daarbij komt dat haar familie de relatie afkeurt. Is hun liefde sterk genoeg om de druk van de spotlights aan te kunnen? Of bestaat ‘lang en gelukkig’ alleen in sprookjes?

Meer Boeken