Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Emma Lewis en Travis Bell zijn beiden nog maar net achttien jaar als ze gerekruteerd worden door de FBI. Special agent Cooper wilt hen gebruiken om gesprekken te voeren met enkele tiener seriemoordenaars om zo beter inzicht te krijgen in hun motieven. Ondertussen krijgt Cooper met een seriemoordenaar te maken die het gemunt heeft op tieners. Als blijkt dat Simon Gutmansson, één van de jonge seriemoordenaars in het project van Cooper, informatie blijkt te hebben over deze moorden, zetten ze Emma in om informatie te achterhalen. Simon begint echter een fascinatie te krijgen voor Emma en al gauw raakt ze verweven in een moorddadig web.

Eén van mijn favoriete genres om te lezen is thrillers en dan vooral detective thrillers. Deze thriller speelt zich af in het jaar 1982. Je merkt dit ook aan het gebrek van technologische hulpmiddelen, maar dat maakt het juist interessant. Er wordt nog veel meer manueel werk verricht en er wordt meer gefocust op informatie afkomstig van de dader zelf. Zo worden Emma en Travis ook ingezet. In eerste instantie moeten ze enkel gesprekken voeren met jonge seriemoordenaars, maar al gauw geraken ze betrokken bij een recente seriemoordenaar. Beide personages zijn in hun verleden al in aanraking gekomen met een seriemoordenaar en hebben hierdoor elk hun eigen trauma’s. Uiteraard helpt dit hen ook om de zaak vanuit een ander perspectief te zien. Zowel Emma als Travis hebben het niet gemakkelijk om hun verleden achter zich te laten, maar er is wel een duidelijke groei aanwezig van beide personages naarmate het verhaal vordert. Ik vind dan ook dat beide personages zeer goed uitgewerkt zijn en ze passen volledig binnen dit verhaal.

Voor mij bevat een goede thriller veel actie, spanning en onverwachte plotwendingen en dat had Ik zie, ik zie allemaal! De actie scènes waren zo goed uitgewerkt dat het leek of je een film aan het kijken was, de spanningen brachten me iedere keer op het puntje van mijn stoel en de plotwendingen zag ik absoluut niet aankomen. Het boek is niet bedoelt voor lezers die niet tegen gruwelijke details kunnen. Ik ben iemand die daar heel goed tegen kan, maar sommige scènes waren wel heel expliciet geschreven en zullen menige mensen hun maag doen omdraaien. Daarnaast zat de plot ook goed in elkaar en is het net zoals bij elke goede detective raden naar wie de dader nu echt is.

Ik zie, ik zie behoort zeker tot één van mijn favoriete thrillers van dit jaar. Het bevat veel spanning, een jong team en veel gruwelijke elementen. Het boek heb ik in één ruk uitgelezen en ik vind het dan ook zeer spijtig dat dit geen serie is omdat ik meer wil lezen van Emma en Travis. Ik hoop dan ook dat er meer boeken vertaald worden van Ellie Marney want ik ben er zeker van dat haar boeken veel thrillerfans kunnen bekoren.

Yana Pauwels

De 18-jarige Emma en Travis worden door de FBI benaderd om jonge seriemoordenaars in de gevangenis te interviewen. Algauw raken ze verzeild in een levensgevaarlijk kat-en-muisspel.

Ik zie, ik zie… is een razendspannende thriller van Ellie Marney voor fans van Mindhunter en The Silence of the Lambs. Voor lezers van 15 jaar en ouder.

1982. De 18-jarige Emma en Travis worden door de FBI benaderd om jonge seriemoordenaars in de gevangenis te interviewen. De FBI hoopt dat zij door hun jonge leeftijd nieuwe informatie loskrijgen in deze cold cases. Algauw worden ze echter opgeschrikt door nieuwe moorden: iemand heeft het op tieners gemunt. De tijd dringt en de enige die hen kan helpen is de beruchte seriemoordenaar Simon Gutmansson. Deze 19-jarige meestermanipulator heeft zijn oog op Emma laten vallen. Welk spel speelt hij met haar? En wat weet Simon over de moordenaar die actief is?

Meer Boeken