Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Emily Honeyfield maakt dit jaar haar intrede als debutante in het nieuwe balseizoen. Ze verhuist hiervoor naar haar tante in Londen, om samen met haar nicht Kitty te zoeken naar een geschikte huwelijkskandidaat. Al snel valt haar oog op de verleidelijke Philip Grant, maar zijn verleden zorgt ervoor dat Emily twijfels heeft.

De dansende debutante is het eerste deel van Het balseizoen van de liefde van Lily van Keeken. Sinds de hype van Bridgerton, worden er steeds meer verhalen geschreven over de fascinerende wereld van debutanten in de 19e eeuw. Ikzelf ben ook overstag gegaan voor deze hype en ik ben helemaal fan geworden van die wereld! Toen ik deze serie voorbij zag komen, wist ik dus dat dit iets voor mij ging zijn. Het eerste deel heeft een zeer hoog Bridgerton gehalte en ik vind het geweldig. De wereld is goed aangekleed en je waant je zo in de 19e eeuw tussen al deze dansende debutanten. De spanning tussen Emily en Philip spat ook van de pagina’s af en is zeer interessant om te lezen.

Het is geen dik boek en de schrijfstijl is vlot en aangenaam. Hierdoor had ik het boek direct uitgelezen en het smaakt naar meer! Lily van Keeken heeft misschien niet het meest originele verhaal geschreven, maar het bevat wel alle elementen die je verwacht van zo een verhaal. Het is licht, vlot, aangenaam en het bevat de nodige spannende aantrekkingskracht tussen Emily en Philip. Zeker een aanrader dus voor de fans van Bridgerton.

Yana Pauwels

De driedelige serie Het balseizoen van de liefde van Lily van Keeken gaat over de zussen Honeyfield, die in negentiende-eeuws Londens op zoek naar een huwelijkskandidaat. Voor de fans van Bridgerton.

De dansende debutante is het eerste deel van Het balseizoen van de liefde van Lily van Keeken. Het is 1815 en Emily Honeyfield gaat een enerverend jaar tegemoet: als debutante zal ze haar eerste balseizoen meemaken en ze zal alles op alles moeten zetten om een huwelijkspartner te strikken. Daarvoor vertrekt ze naar Londen, waar haar tante Felicity en nichtje Kitty haar meetronen naar de belangrijkste bals van de high society. Emily geniet van het feestgedruis én van alle mannelijke aandacht, tot haar oog valt op een lange gestalte aan de rand van de dansvloer: Mr Philip Grant. Over hem doen roddels de ronde: hij zou aan de kant zijn gezet door zijn beeldschone Franse verloofde en de liefde voor altijd hebben afgezworen. Hij intrigeert Emily, maar ze besluit hem uit haar hoofd te zetten en zich te richten op haar zoektocht naar een echtgenoot. Het laatste wat ze wil is alleen achterblijven aan het einde van het balseizoen, maar kan ze haar hart negeren?

Meer Boeken