Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Kimberley krijgt de opportuniteit om met haar beste vriendin Emma te gaan werken in New York. De enige voorwaarde is dat Kimberley wat aan haar kledingstijl doet. Ze ruilt haar zwarte jeans en T-shirt in voor modieuze kleurrijke kleedjes en voelt zich volledig thuis in New York. Al maakt de knappe concurrent van hun bedrijf het haar niet gemakkelijk.

Het eerste deel van Iedereen is mooi schetst het verhaal van Kimberley en haar grote verhuis naar New York. Maar daarvoor moet ze haar baas beloven dat ze zich laat restylen. Waar ik eerst wat vreesde voor bodyshaming, was dit eigenlijk niet het geval. Er wordt niet onder stoelen of banken gestoken dat Kimberley een maatje meer heeft, maar dat ze daar heel tevreden mee is. We krijgen samen met Kimberley een heuse uitleg over stylen en wat voor een verschil kleren kunnen hebben voor een persoon. Kimberley verandert voor de rest niets aan haar uiterlijk, maar door meer rekening te houden met haar natuurlijke teint kan ze de juiste kleren voor haar uitkiezen.

Kimberley lijkt doorheen het boek te groeien en begint meer zelfvertrouwen te krijgen. Dit ontgaat ook Shawn niet, de concurrent van het haar bedrijf. Waar ik normaal grote fan ben van verboden relaties, weet ik niet goed wat ik van deze moet denken. De aantrekkingskracht tussen Kimberley en Shawn komt niet altijd even naturel over en ook van Shawn krijg ik geen hoogte. Ik hoop dan ook dat ik meer te weten kom over hem in het tweede deel.

Iedereen is mooi is een leuke feelgood met een goede verhaallijn. Er gaat er inderdaad over dat iedereen mooi kan zijn met eventueel wat professionele hulp voor wat restyling. Dit wordt op een positieve manier gebracht en komt ook niet kwetsend over. In het tweede deel hoop ik meer te weten te komen over de relatie tussen Kimberley en Shawn. Maar het eerste deel vond ik alleszins al zeer aangenaam om te lezen.

Yana Pauwels
Kimberly Adams, een vijfentwintigjarige redacteur, werkt bij het Amerikaans modeblad Gisella, maar is zelf helemaal niet bezig met mode. Ze werkt er samen met haar beste vriendin Emma in hartje Antwerpen en richt zich vooral op het schrijven van goede teksten.
Op een dag krijgt Emma een aanbod om als hoofdredacteur een jaar in New York te gaan werken. Kimberly is er het hart van in en denkt dat ze Emma nooit meer zal terugzien.
Tot de HR-manager haar vraagt om met Emma mee te gaan. Ze kan haar oren nauwelijks geloven en wil niets liever dan haar grote droom waarmaken. Er zijn echter twee voorwaarden: ze moet haar uiterlijk helemaal omgooien en uitstekende artikels blijven schrijven. Indien ze voor beide opdrachten niet slaagt, zal ze meteen haar ontslag krijgen en kan ze nooit meer terug naar Gisella Antwerpen. Zal Kimberly deze boeiende uitdaging aangaan?

Meer Boeken