Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

‘De valk en de bloem’ is een fantasy verhalenbundel van Muriel Verhulst. De verhalen zijn allemaal uiteenlopend, maar de rode draad zijn wolven. Op verschillende manieren komen ze in het verhaal voor en ze hebben allemaal verschillende betekenissen. Ieder verhaal in deze bundel was dus uniek. Ik ben een grote fan van fantasy en deze bundel heeft me zeker kunnen bekoren.

Yana Pauwels
Muriel Verhulst schreef de bundel ‘De Valk en de Bloem en andere verhalen’, waarin drie volwaardige vertellingen in verschillende genres zitten.
Het titelverhaal gaat over Lena, die van het ene moment op het andere op een heel vreemde plaats belandt. Eerst lijkt ze alleen op de wereld, tot reuzenwolven met technologische snufjes haar opjagen.
‘Wolfschimmen’ speelt zich af in het 19e-eeuwse Andalusië. Omdat de dorpelingen grappenmaker Emilio niet meer geloven, kunnen gevluchte bandieten hiervan profiteren en hun slag slaan. Na al de gebeurtenissen krijgt het flamencofeest een heel andere waarde in hun dorp.
In ‘Schaduwsluiper’ staat de tweeling Ylva en Roulf onder de bescherming van de Witte Wolvin. Als Ylva bewusteloos in het woud wordt gevonden, is dit nog maar het begin van duistere krachten die in hun dorp zijn neergestreken.
Wolven verbinden deze drie verhalen tot een spannende avonturenbundel, waarin ook familie en vriendschap een belangrijke rol spelen.
Deze verhalenbundel is na ‘Een Spoor van Inkt en andere verhalen’ haar tweede publicatie bij Books & Butterflies Uitgeverij.

Meer Boeken