Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

In ‘Goed zoals je bent’ leert Frederike Mewe ons alles over de psychologie van het zelfvertrouwen. De eerste hoofdstukken gaan vooral over waar ons zelfvertrouwen vandaan komt en hoe deze kan veranderen in de loop der jaren. We leren bij over onze innerlijk criticus en de rollen die de verschillende ikken spelen in ons leven. De laatste hoofdstukken geven ons meer opdrachten om te werken aan ons zelfvertrouwen en deze te laten groeien.

Ik ben zelf benaderd geweest door uitgeverij Ten Have om dit boek te lezen, maar ik heb geen seconde getwijfeld of ik dit wou doen. Ook ik heb jarenlang geworsteld met mijn zelfvertrouwen en heb hier recentelijk ook professionele hulp voor gezocht. Hoewel ik al veel stappen heb ondernomen, heb ik nooit echt stil gestaan bij de verschillende elementen die bijdragen aan mijn zelfvertrouwen. Door dit boek te lezen, heb ik niet alleen meer bijgeleerd in het algemeen, maar heb ik zelf ook veel kunnen nadenken. Niet iedereen kan professionele hulp betalen en daarom is dit boek zeker een goede stap in die richting. Het is niet enkel betaalbaar, maar je krijgt ook de nodige achtergrond mee en de opdrachten om zelf aan de slag te gaan. Ook is het een boek dat geschreven is om door iedereen gelezen te kunnen worden. Er wordt geen gebruik gemaakt van moeilijke termen en het boek bevat veel casussen als voorbeeld om meer duidelijkheid te scheppen. De bijhorende visualisaties waren ook een zeer leuke toevoeging.

Zelfs als je niet worstelt met je zelfvertrouwen is dit boek te moeite waard om te lezen. De achtergrond informatie die je meekrijgt vond ik zeer interessant en de opdrachten waren simpel en laten je veel ontdekken over jezelf. Iedereen kan hier wel wat baat uit krijgen. Voor mij persoonlijk heeft het mijn ogen doen openen voor bepaalde zaken waar ik eerst nooit bij had stil gestaan. Het heeft me zeker geholpen in mijn zoektocht naar mijn zelfvertrouwen. Ik ben dus oprecht blij dat ik de kans had om dit boek te mogen lezen en kennis heb mogen maken met de psychologie van zelfvertrouwen.

Yana Pauwels

‘Frederike Mewe begrijpt precies waarom juist vrouwen zich vaak onzeker voelen, ook als dat nergens voor nodig is – en wat je kunt doen om van binnenuit sterker te worden.’ – Sterre van Leer, hoofdredacteur Psychologie Magazine

 

Onze maatschappij dwingt ons streng te zijn voor onszelf, veel ballen tegelijkertijd in de lucht te houden en alles perfect te doen. Hierdoor denken we vaak in negatieve termen over onszelf. Mentale problemen zoals depressie en burn-out houden sterk verband met een negatief zelfbeeld. In ‘Goed zoals je bent’ toont Frederike Mewe welke psychologische processen hierachter schuilgaan. Mewe combineert theorie met herkenbare voorbeelden, praktische adviezen en schuwt het niet persoonlijk te worden.

 

‘Een must read voor iedereen die af wil van dat kritische stemmetje dat zegt dat je niet goed genoeg bent.’ – Nienke Wijnants, psycholoog en auteur van ‘Twintigerstwijfels & dertigersdilemma’s’.

Meer Boeken