Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Blue Honey is een kortverhalen bundel geschreven door Stef Van Overstraeten. De verhalen zijn divers en brengen ons van het zonnige Sicilië naar de sneeuw in Les deux Alpes. Hoewel de kortverhalen los staan van elkaar en niets met elkaar te maken hebben, is er toch een rode draad dat doorheen deze verhalenbundel loopt. Ieder verhaal laat je zoveel voelen tegelijkertijd. Het einde van ieder verhaal, pakte me oprecht iedere keer. Het deed me letterlijk naar adem happen. De schrijfstijl van Stef is zeer elegant en prachtig om te lezen, maar ook meeslepend en het was iedere keer weer in spanning afwachten wat er op het einde zou komen.

Stef Van Overstraeten heeft al voor een aantal bundels geschreven van Booksandbutterflies, maar dit is zijn eerste eigen bundel en is dus ideaal om zijn schrijfstijl te leren kennen. En ik moet zeggen dat ik direct verkocht ben. Ik ben helemaal in de ban van zijn verhalen en de manier waarop ze me naar de keel grepen. Ik wil meer van dit!

Yana Pauwels
Blue honey en andere verhalen is een eerste bundeling met kortverhalen van journalist Stef Van Overstraeten (40). Vijf verhalen over leven met volle teugen, over overleven, doodgaan en allesoverheersende liefdes. Een reepje zonlicht gaat over hoe een stalker een nieuwe relatie beïnvloedt. In een tripje naar de Tour gaan twee reporters draaien in het spoor van de grootste wielerwedstrijd. Er valt echter een dode. Een jonge vrouw met een uitzonderlijke ziekte doet het hart van het hoofdpersonage sneller slaan in Tot ik niet meer dansen kon. Bella Donna geeft jaloezie, onbegrip en ontgoocheling een gezicht in het voor uitgeweken Vlamingen paradijselijke Sicilië. En Blue Honey tenslotte is een vertelling over een jongeman die het gat in de drugsmarkt lijkt te hebben gevonden.
 
Van Overstraeten schrijft in een directe stijl, vaak met een humoristische ondertoon. Enkele van zijn verhalen verschenen al in bundels bij Books & Butterflies.

Meer Boeken