Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Kim Van Rooij wordt op skivakantie verliefd op de eigenaar van een bar. Na een tijd besluit ze om samen met haar zoon Owen te verhuizen naar Oostenrijk om samen met Levi een nieuw leven te beginnen. Levi’s vrouw is tien jaar geleden verdwenen, waarschijnlijk verongelukt, maar samen met Kim en zijn twee kinderen begint hij een nieuw hoofdstuk. Na een paar weken begint het drukke leven van Kim een tol te eisen. Ze voelt zich moe en slecht en tot overmaat van ramp wordt op een dag Owen meegenomen door een onbekende vrouw. Kim voelt dat er iets niet klopt, maar is het dan al niet te laat?

‘Sneeuwblind’ is het eerste boek van Linda van Rijn dat ik lees. Ik heb gezien dat ze al veel thrillers heeft geschreven die zich op verschillende locaties afspelen. ‘Sneeuwblind’ is een echte winterse thriller. Het speelt zich af in de sneeuw in een skigebied. Je waant je dus even in de Oostenrijkse bergen met deze thriller. Ideaal dus voor deze donkere, koude dagen.

De thriller leest vlot weg. De eerste helft van het boek is vooral opbouw van het verhaal en kennismaking met de personages. Veel spanning is er niet, maar we krijgen een goed beeld van hoe het leven er in de bergen aan toegaat en we leren de personages ook beter kennen. Pas vanaf de tweede helft van het boek begint de spanning zich op te bouwen en begon ik te voelen dat er iets niet klopte. Meerdere keren worden we door Linda van Rijn op een dwaalspoor gezet. De uiteindelijke ontknoping had ik niet zien aankomen en de laatste pagina’s heb ik dan ook in een hoog tempo uitgelezen.

Verwacht je met ‘Sneeuwblind’ niet aan een hoog literaire thriller dat van het begin tot het einde vol zit met spanning en actie. Het boek is zeker niet slecht geschreven en ik vond de personages en de ontknoping ideaal passen bij het verhaal. Het is een leuke thriller om te lezen en het bevat juist genoeg spanning om het interessant te houden. Ik ga zeker meer werken ontdekken van deze schrijfster.

Yana Pauwels

Nadat Kim van Rooij tijdens een skivakantie als een blok is gevallen voor de Oostenrijker Levi, besluit ze met haar driejarige zoon Owen naar Lech te verhuizen. Daar trekt ze in bij Levi en zijn twee kinderen. Levi’s eerste vrouw is tien jaar eerder spoorloos verdwenen tijdens een skitocht in de bergen, hoogstwaarschijnlijk is ze verongelukt. Een groot verdriet voor Levi en de kinderen, maar met Kim en Owen erbij vindt het gezin nieuw geluk.
In Lech is Levi eigenaar van een goedlopende cocktailbar en Kim, die in Nederland als fotograaf werkte, heeft wel zin in een nieuwe uitdaging. Ze neemt samen met Levi de dagelijkse leiding van de bar op zich en burgert zo razendsnel in in de kleine gemeenschap.
Na een paar weken merkt ze wel dat de drukke werkdagen, de zorg voor Owen en het wennen aan haar nieuwe leven hun tol beginnen te eisen. Kim is moe, voelt zich niet goed en wil het eigenlijk wat rustiger aan doen. Maar het lijkt alsof elke keer als zij een stapje terug doet, er iets vreselijks gebeurt. Zelfs zo erg, dat ze zich afvraagt of ze niet beter terug kan gaan naar Nederland. De politie raakt erbij betrokken, maar hoe kunnen ze Kim helpen als niemand weet in welke hoek ze het moeten zoeken? Kim voelt zich intussen slechter en slechter. En als ze op het punt komt dat ze niet meer weet hoe het verder moet, is het de vraag of het niet al veel te laat is.

‘Winterwereld heeft een geweldig plot en een heel mooi einde. Een echte winterse vrouwenthriller.’ – Vrouwenthrillers.nl

‘Off piste is een heerlijke spannende winterthriller die je gelezen móét hebben. Eenmaal begonnen leg je dit boek niet zo makkelijk meer weg!’ – Chicklit.nl

‘Zandvoort aan Zee zit vol spanning en onverwachte plotwendingen.’ – AD Magazine

Meer Boeken