Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Lucy wordt onverwacht uit haar huis gezet. Wanneer ze gaat aanbellen bij advocaat William, krijgt ze spontaan een nieuwe baan en woning aangeboden als kindermeisje van de dochter van William. William heeft het na het verlies van zijn vrouw niet gemakkelijk om iemand in zijn leven toe te laten. Lucy zet echter zijn leven helemaal op zijn kop, waardoor William begint na te denken over de keuzes die hij heeft gemaakt.

‘Geschenk onder de boom’ heeft me helemaal warm gemaakt voor de feestdagen. Het boek draait dan misschien niet helemaal rond kerst maar de knusheid en genegenheid die het boek uitstralen, hebben me helemaal warm gemaakt. In slechts 50 pagina’s is Patricia van Dam erin geslaagd om verdriet, warmte, humor en zoveel meer in dit verhaal te stoppen. Dit kortverhaal kan ieders hart wel doen smelten. Het enige jammere is dat het een kortverhaal is en ik zoveel meer wou lezen van Lucy en William. Ik heb oprecht genoten van deze novelle en ik hoop nog veel meer te mogen horen van Patricia.

Yana Pauwels

Het einde van het jaar zou in het teken moeten staan van de gezelligheid die de feestdagen met zich meebrengen. Voor Lucy is dat helaas niet zo. Ze wordt uit haar huis gezet, zit zonder baan en heeft geen idee waar ze tijdens de feestdagen heen kan gaan.

Na het verlies van zijn vrouw is William gedwongen zijn dochter alleen groot te brengen, maar hij verdwijnt liever in zijn werk. Daarom gaat hij op zoek naar een geschikt kindermeisje. Als Lucy zijn pad kruist, weet hij meteen dat zij de perfecte kandidaat is. Lucy zet zijn leven volledig op z’n kop en maakt hem voor het eerst iets duidelijk: zijn dochter is het allerbelangrijkst.

Meer Boeken