Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Ayla heeft nog maar net de brand overleefd, maar ze is klaar om de confrontatie aan te gaan met Alexander Redmond. De hongersnood, de rellen en de uit de hand gelopen demonstratie, zorgen ervoor dat Ayla Alexander beschuldigd van misbruik. Maar dan doet Alexander een uitspraak die Ayla doet twijfelen. Wat is nu nog de waarheid?

 

‘Tussen twee werelden’ is het tweede deel van de Magical Kingdom-serie van Laura Diane. In het eerste deel zien we hoe de wereld werd verwoest door verschrikkelijke orkanen en tsunami’s. De weinige mensen die het hebben overleefd, worden ondergebracht in een Disneypark. Dit verhaal is dus geen magisch sprookje, maar toch zit het boek vol met geheime verwijzingen naar de Disneyverhalen. Op het einde van het boek staat een leuke lijst met alle verwijzingen op een rij en dit voegt zeker een meerwaarde toe aan het verhaal.

 

Het verhaal draait ook niet zozeer om deze magische plek, maar om Ayla en haar gevoel voor gerechtigheid. Ik had in het eerste boek al veel respect voor de stoere Ayla en in het begin van het tweede boek leek ze in mijn ogen alleen maar sterker. Maar dan komt die ene plottwist in het verhaal dat niemand had zien afkomen. Ik heb dat hoofdstuk dan ook twee keer moeten lezen om te zien dat ik het goed begrepen had. Ik vond het geniaal gevonden van Laura Diane omdat het boek zo een andere richting krijgt en voor mijn gevoel ook zorgde voor veel meer spanning.

 

Ik vind het tweede deel van deze serie dan ook echt goed. Het verhaal leest aan een hoog tempo, de actie zijn ook aanwezig en de plottwist is geweldig goed bedacht. Ik ben fan van deze serie!

Yana Pauwels

In het Magic Kingdom, het Disneypark waar duizenden mensen worden opgevangen na een orkaan, laait het verzet steeds verder op. Wanneer de raad van bestuur hardhandig ingrijpt tijdens een demonstratie, kan niemand Ayla tegenhouden de confrontatie met Alexander

Redmond aan te gaan. En dan komt de waarheid op tafel. Die zet niet alleen Ayla’s wereld op zijn kop, maar ook die van Owen. Ayla raakt verstrikt in een tweestrijd, die haar dwingt te kiezen tussen wat ze weet en wat ze voelt. En ondertussen liggen de Hyena’s op de loer …

Het tweede deel van een dystopische serie over een magische plek met duistere kanten. Voor young adults.

Meer Boeken