Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Ergens op een trein ziet een vrouw hoe een jong meisje op het raam ‘Help me’ schrijft. Ze wilt zelf op onderzoek uitgaan wat er nu juist gebeurd is met het meisje. Haar zoektocht leidt haar naar een koppel waar ze haar twijfels bij heeft. Waar is het meisje nu en hoe kwam ze in die situatie terecht?

 

 

 

Als je fan bent van ‘Het meisje in de trein’ dan is dit kortverhaal echt iets voor jou! We lezen afwisselend een politierapport dat gaat over het verdwenen meisje en een verhaal van een vrouw en haar zoektocht naar de ware. In het begin is het onduidelijk wat deze twee verhaallijnen met elkaar te maken hebben en blijf je achter met veel vragen. Je voelt dat de spanning steeds meer wordt opgebouwd en je kan niet stoppen met lezen om erachter te komen wat er nu juist is gebeurd.

 

 

 

De uiteindelijke ontknoping had ik niet zien aankomen en vond ik verbazingwekkend goed in elkaar zitten. Het einde van het verhaal daarentegen stelde me een beetje teleur omdat ik toch meer had verwacht. Het verhaal was voor de rest zo bedachtzaam en spanningsopbouwend geschreven en het einde lag niet volledig in dezelfde lijn.

 

 

 

‘Help me’ heeft zeker veel potentie en heeft me voor het merendeel van het verhaal zeker weten te bekoren. Moest het een iets ander einde hebben gehad, was ik volledig verkocht. Ik blijf een beetje op mijn honger zitten, maar toch was het al bij al een spannend en integrerend kortverhaal.

 

 

Yana Pauwels

Ze staart met een verdrietige blik naar buiten, waarna ze twee woorden op de beslagen ruit van haar treinwagon schrijft: help me.

 

Inez’ grote droom is om gelukkig oud te worden met Joachim, de man van haar leven, en samen een gezinnetje te starten. Maar wanneer hij haar na twaalf jaar compleet onverwacht laat staan voor een ander, stort Inez’ wereld in.

 

Dan leert ze Thomas kennen, de perfecte man. Hij is zorgzaam, wil niets liever dan voortdurend bij haar zijn en het beste van al: ze hebben geen geheimen voor elkaar.

Meer Boeken