Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Wanneer de vader van Godz, een werkloze filosoof, onthoofd wordt teruggevonden is Godz vastbesloten om op zoek te gaan naar de dader. Wat hij echter niet wist is dat een bende moordzuchtige filosofen hem achtervolgt. Ze proberen hem filosofie bij te brengen, maar Godz heeft een pact gesloten met zijn beste vriend om nooit meer na te denken.

 

Ik wist niet zo goed wat ik van het verhaal moest verwachten, maar dit had ik absoluut nooit gedacht. Ik dacht dat dit een spannende young adult ging worden waarin een zoektocht naar de moordenaar centraal stond. Maar ik had niet verwacht dat de filosofie zo een grote rol ging spelen. We leren niet alleen bij over de verschillende filosofen, maar ook hun gedachtegang en theorieën worden in dit boek uitgelegd. Ik ben niet zo filosofisch aangelegd waardoor ik het niet altijd even interessant vond om het te lezen. Vooral het begin van het verhaal is eerder nog opbouwend en er is geen spanning aanwezig. Voor mij zat er daarom in het eerste deel van het boek geen tempo in en heb ik me er wat door moeten lezen. Meer naar het einde toe werd de spanning opgebouwd en nam het tempo meer en meer toe. Dit heeft me ertoe gezet het boek uit te lezen.

 

Godz is niet het typische tiener personage dat je zou verwachten voor young adults. Hij deinst voor niet veel terug en zijn uitspraken zijn soms wat hard. Van de andere personages in het verhaal komen we eigenlijk niet zoveel te weten. Ik blijf wat dat betreft toch wel op mijn honger zitten.

 

Als je oprecht geïnteresseerd bent in de filosofie en bekende filosofen dan is dit boek zeker iets voor jou. Het einde was ook spannend, maar voor de filosofie staat centraal. Het boek is zeker niet slecht geschreven en ook het verhaal bevat op het einde voldoende spanning. Toch lag het boek me niet helemaal wat ik erg jammer vond.

Yana Pauwels

Godz is de zoon van een werkloze filosoof. Om aan de druk van buitenaf te ontsnappen, sluit hij een bloedpact met zijn beste vriend: ze gaan nooit meer nadenken. Maar dan wordt zijn vader onthoofd teruggevonden naast een verlaten pretpark en doet een moorddadige bende er alles aan om hem de Griekse filosofie bij te brengen.

Een spannende krimi voor young adults die graag huiveren én filosoferen.

Meer Boeken