Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Het ondenkbare wordt waarheid voor Hannah: ze verliest haar moeder. Haar steun en toeverlaat is er plots niet meer. Vanaf nu moet Hannah door het leven gaan zonder moeder. Dit blijkt niet zo gemakkelijk want bij iedere gebeurtenis wilt Hannah de telefoon oppakken en haar moeder bellen. Hannah begint aan een rouwproces zonder te weten hoe je moet rouwen om de belangrijkste persoon in je leven. Maar weet iemand dat wel?

Persoonlijk zou dit mijn grootste nachtmerrie zijn: op een dag wakker worden en mijn moeder kwijt geraken. Net zoals bij Hannah is mijn moeder mijn grote steun en toeverlaat en als er iets is, bel ik ook altijd naar haar. Ik kan me dan ook voorstellen dat als dit plots wegvalt, je hele wereld in stort. Doorheen het hele boek volgen we het rouwproces van Hannah. We doorlopen de verschillende rouwfases met haar en leren dat er geen goede manier bestaat om te rouwen. Iedereen rouwt op zijn eigen manier en het is oké om je gevoelens er te laten zijn.

Het boek leest vlot weg en voelt niet aan als een zwaar beladen boek. Hoewel het thema aangrijpend is, is het geen boek waarmee je al huilend in de zetel kruipt. Het is natuurlijk ook geen luchtige romantische roman. Het vertelt gewoon het verhaal van Hannah en hoe ze haar leven terug probeert op te pakken na de dood van haar moeder. Sommige stukken zijn vrolijk, andere zijn dan weer droeviger, maar al bij al is het een leuk boek om te lezen.

Yana Pauwels

Hannah is achtentwintig jaar wanneer haar moeder een ongeluk krijgt, met spoed naar het ziekenhuis wordt gebracht en nooit meer wakker wordt. Haar eerste instinct? Haar moeder bellen. Terwijl Hannah de rots in de branding voor haar emotioneel instabiele vader en chaotische zusje moet zijn, leert ze cruciale levenslessen die haar moeder haar nooit verteld heeft, zoals:

– Hoe je een begrafenis plant
– Hoe je een plafond schoonmaakt
– Hoe je de confrontatie met je angsten aangaat
– Hoe je op een tandem rijdt
– Hoe je moeder moet zijn

Maar er is één les die Hannah graag van haar moeder had geleerd: als je net de persoon bent verloren die alles een betekenis gaf, hoe moet je dan in hemelsnaam jezelf vinden?

Meer Boeken