Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Morgan komt er op haar zeventiende achter dat ze zwanger is van haar dochter Clara. Al snel trouwt Morgan met haar toenmalig vriendje Chris en beginnen ze aan een standaard gezinsleventje. Ondertussen is Clara zestien jaar en probeert Morgan haar dochter te beschermen zodat ze niet dezelfde fouten zou maken als haar moeder. Dit zorgt soms voor onenigheid tussen moeder en dochter, maar gelukkig is er vader Chris en tante Jenny om de vrede te bewaren. Op een dag slaat het noodlot toe en stapelen geheimen zich op. Deze geheimen dreigen Morgan en Clara verder van elkaar te drijven. Ze zullen de waarheid onder ogen moeten komen en vertrouwen op elkaar.

Ik heb al verschillende boeken van Colleen Hoover gelezen waaronder Verity, Too late en Hopeless. Al deze boeken bevatten verschillende genres zoals thriller, new adult en feelgood. Colleen Hoover staat vooral bekend om haar feelgood romans. Hierin blinkt ze toch het meeste uit en dit boek was hier dan ook geen uitzondering op. Haar vorige boeken heb ik in de originele Engelse taal gelezen. Dit is dus het eerste vertaalde boek dat ik van haar lees. Wat me vooral opviel waren de nogal aanwezige typfouten. Uiteraard kan dit zeker eens voorvallen bij het vertalen, maar ik vond er toch meer terug dan ik normaal gewend ben. Ik vind het dan ook jammer en ik hoop dat ze dit in de volgende druk zeker aanpassen.

Het verhaal zelf wordt afwisselend geschreven vanuit het perspectief van Morgan en Clara. In de verhaallijn van Morgan kregen we ook af en toe een flashback naar haar jeugd. Beide personages en hun gedachten leren we dus vrij goed kennen. De relatie tussen moeder en dochter was niet altijd even gemakkelijk, maar wel heel herkenbaar. Morgan wilt haar dochter beschermen en Clara wil bewijzen dat ze oud genoeg is om haar eigen keuzes te maken. Voor vele ouders en kinderen komt dit representatief over.

Het woord ‘spijt’ speelt hier wel een centrale rol in het verhaal. Morgan heeft nooit spijt gehad van Clara, maar wel van haar jeugd die ze nooit heeft kunnen beleven. Ze is heel snel volwassen moeten worden en heeft geen diploma omdat ze huismoeder was. Ze heeft dus het gevoel dat ze veel tijd verloren is en ze probeert dan ook te achterhalen wat er juist fout is gegaan en wat ze kan doen om toch nog het beste van haar leven te maken. Het is zeker niet eenvoudig om dit allemaal te lezen want je wordt van de ene emotie in de andere geslingerd. Samen met Morgan en Clara kom je op een emotionele rollercoaster terecht en zie je hoe moeder en dochter een manier proberen te vinden om toch dichter naar elkaar toe te groeien.

Dat Colleen Hoover een goede schrijfster was, wist ik al lang. Toch heeft ze me met dit boek weer aangenaam weten te verrassen. De emoties waren allemaal zo echt en je kon niet anders als lezer om je helemaal in te leven in het verhaal. De relatie tussen moeder en dochter is fenomenaal uitgewerkt en laat niemand onberoerd achter. Ik heb deze roman met een lach en een traan gelezen en ik kijk nu al uit naar het volgende werk van Colleen.

Yana Pauwels

‘Spijt van jou’ is de aangrijpende moederdochterroman van multitalent en topauteur Colleen Hoover.

Morgan, de hoofdpersoon in ‘Spijt van jou’ van Colleen Hoover, werd op zeventienjarige leeftijd zwanger van haar nu zestienjarige dochter Clara. De twee botsen erg met elkaar, maar gelukkig weet vader Chris de vrede te bewaren tussen de overbezorgde moeder en de vrijgevochten dochter. Als hij betrokken raakt bij een ernstig ongeluk, stort hun wereld in en elke dag komen er nieuwe geheimen aan het licht. Morgan en Clara raken steeds verder van elkaar verwijderd. Zullen ze de weg naar elkaar weer kunnen terugvinden?

Colleen Hoover vertelt op indringende wijze uit zowel het perspectief van Morgan als Clara. ‘Spijt van jou’ is een prachtige roman over familie, eerste liefde, rouw en bedrog. Eerder verschenen al van Hoover ‘De waarheid’ en ‘Mijn belofte aan jou’.

Meer Boeken