Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Eddie Flynn wordt ingehuurd om de vrouw van een seriemoordenaar te verdedigen. De vrouw wil probeert haar onschuld te bewijzen en ook Eddie Flynn is ervan overtuigd dat de vrouw onschuldig is. Ondertussen loopt de Zandman nog altijd op vrije voeten rond en heeft hij het niet alleen gemunt op de getuigen van deze zaak, maar ook op Eddie Flynn.

 

‘De handlanger’ is niet het eerste boek dat ik gelezen heb van Steve Cavanagh. Ik heb nog één boek hiervoor van deze auteur gelezen. Ondertussen is dit al het zevende deel in de Eddie Flynn-reeks. Het goede aan deze boeken is dan ook dat deze afzonderlijk te lezen vallen. Je mist weliswaar soms wat context over het privé leven van Eddie Flynn, maar de focus in deze verhalen ligt eerder bij de misdaden. Ik vind het wel interessant dat er wordt geschreven vanuit het perspectief van een advocaat in de plaats van een detective. Het is iets wat niet vaak wordt gedaan en het geeft ons een ander inzicht in de misdaden. We krijgen hierdoor een sneak peak van hoe het eraan toe gaat in een rechtszaal.

 

Ik vond dat dit verhaal goed in elkaar zat. Er werd verteld vanuit het perspectief van verschillende mensen waaronder Eddie Flynn, maar ook de seriemoordenaar. Het blijft dan ook spannend tot het einde wat het verdict gaat worden en hoe het verhaal gaat eindigen. Persoonlijk vind ik deze verhalen ook iets technischer door het gebruik van een advocatenperspectief. Deze stukken vind ik dan ook iets minder boeiend, maar de rest van het super spannend verhaal heeft dit zeker goed gemaakt.

 

De Eddie Flynn- serie is dus ideaal voor lezers die eens wat anders willen dan de ‘standaard’ detectiveromans. Het verhaal wordt geschreven vanuit het perspectief van een advocaat, maar dit doet de spanning niet teniet. Ik blijf het een goed reeks vinden.

Yana Pauwels

Daniel Miller vermoordde veertien mensen voordat hij verdween. Zijn vrouw, Carrie, staat nu terecht als zijn handlanger, en het is aan Eddie Flynn om de jury – en de rest van de wereld – ervan te overtuigen dat Carrie Miller het zoveelste slachtoffer was van de Zandman.

Nu zijn vrouw terechtstaat wordt de Zandman gedwongen tevoorschijn te komen om haar te redden van een levenslange gevangenisstraf. Hij zal doden om haar te beschermen, en iedereen die bij de zaak betrokken is, is een doelwit…

Zelfs Eddie Flynn.

‘Deze man is de real deal. Geloof me maar.’ Lee Child

Meer Boeken