Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

De beste vriend van Stella’s moeder, Kevin, komt te overlijden. Stella zag Kevin als haar vader en ze heeft dan ook veel verdriet. In zijn testament heeft Kevin laten opnemen dat Stella zes maanden met getrouwd zijn met Kevins wettelijke zoon, Damian, om zo een fortuin te kunnen erven. Anders gaat het fortuin naar haar verschrikkelijke stiefmoeders. Maar getrouwd zijn met Damian is niet zo gemakkelijk aangezien hij gesloten en emotieloos is. Al snel begint Damian te ontdooien, maar het lot heeft nog iets in petto voor hen…

 

Westenwind is het derde deel in de Kompas-serie van Brittainy C. Cherry. Haar eerste twee boeken Zuidenwind en Oostenwind heb ik ook gelezen. Ik vind het vooral leuk dat ieder boek gaat over verschillende personages, maar dat er toch een connectie is tussen de verschillende boeken. Meestal komen de personages van de andere boeken er vluchtig in voor en heb je dus geen achtergrond nodig om het verhaal te kunnen volgen. Al is het natuurlijk wel leuk dat je nu ook een nieuw stukje informatie krijgt over het verdere verloop van de vorige personages. Je kan de boeken dus zeker apart lezen of zelfs door elkaar.

 

Dit verhaal sprak me wel enorm aan omdat ik me wel kon inleven in Stella. Ze is gevoelig en heeft al veel gemaakt, maar toch probeert ze overal het beste in te zijn en wil ze iedereen helpen. Maar dan stoot ze op de ijzige Damian en stilaan kan ze hem doen laten voelen. Het lijkt inderdaad wel een modern sprookje. Toch vind ik het goed dat Brittainy ook realistisch is gebleven in haar verhaal en heeft laten zien dat het niet altijd van een leien dakje loopt. Je leven loopt niet altijd zoal je het hebt gepland, maar zolang je iemand zoals Damian hebt die er blijft staan en je graag ziet voor wie je bent, dan komt alles goed. En dat is waar bijna iedereen van droomt, toch? Met dit boek lijk je heel even te ontsnappen naar een ideale wereld.

 

Ik ben enorm fan van deze hele serie en ook weer van dit boek. Ik vond ieder personage geweldig en de romance tussen Stella en Damian was zo hartverscheurend, maar ook zo mooi. Dit verhaal heeft me oprecht geraakt.

Yana Pauwels

Wanneer Stella Damian ontmoet, weet ze dat ze uit zijn buurt moet blijven. Ze zijn elkaars tegenpolen; zij is Assepoester en hij het Beest. Maar als ze gedwongen moeten trouwen, moeten ze hun rivaliteit opzij zetten. Langzaam maar zeker weet de positieve Stella tot de gesloten Damian door te dringen. En ze leefden nog lang en gelukkig. Of toch niet…

 

‘Westenwind’ is het derde deel van de Kompas-serie van Brittainy C. Cherry. Eerder verschenen in de serie ook ‘Zuidenwind’ en ‘Oostenwind’, waar we Damian al eerder ontmoetten.

Meer Boeken