Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Nell is na de dood van haar tweelingbroer begonnen met gamen. Ze merkt dat ze er heel erg goed in is en op een dag krijgt ze een uitnodiging om mee te spelen in ‘Glitch game’. Wat voor de meeste mensen lijkt als de ultieme game, wordt een echte nachtmerrie voor Nell. Het spel is begonnen.

 

Gamen is steeds meer een gewoonte geworden voor vele jongeren. De meesten gebruiken dit om te ontsnappen aan de realiteit. Maar wat als zo een game dé realiteit wordt? Ik voelde al vrij in het begin dat er iets niet klopte aan Glitch Game. Mijn gevoel werd dan ook later in het verhaal bevestigd en bleek zelfs nog erger te zijn dan ik had verwacht. Ik ben wel te vinden voor een nagelbijtend verhaal en dat is exact wat dit boek was. Je leest dit boek op het puntje van je stoel en kan het moeilijk weg leggen. Ergens doet het mij ook wel wat denken aan de Netflix-serie Squid game maar dan meer voor de jeugd.

 

Als je tiener of jijzelf op zoek bent naar een spannend verhaal, waarin gamen een hoofdrol speelt dan is dit boek iets voor jullie. Het geeft goed de impact weer dat gamen kan hebben op sociale interacties en het waarschuwt ons dat gamen niet de realiteit is. Het verhaal is heel goed gevonden dus!

Yana Pauwels

Ondanks haar 100.000 volgers is Nell eenzaam sinds haar tweelingbroer is gestorven. Gelukkig zijn er games waarin ze haar frustraties kan uiten. Ze is dan ook blij wanneer ze, net als Yukio aan de andere kant van de wereld, wordt geselecteerd om mee te doen aan de Glitch Game. Tot de deelnemers een gamestoel krijgen opgestuurd die hen opslorpt. Dan begint het spel pas echt.

Het eerste deel van een nieuwe reeks over gamen: een wervelwind vol actie over de impact van technologie op relaties en op onze maatschappij. Voor young adults.

Meer Boeken