Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Sara heeft al sinds kleins af aan een passie voor de cello. Ze is hier ook extreem goed in en trekt de aandacht van een belangrijke componist. Dan ontmoet ze Sem die zich net als haar aangesproken voelt door de cello. Maar voor hun belangrijk optreden loopt het volledig mis. Sara kan twintig jaar later de situatie en Sem nog altijd moeilijk loslaten. Dan komt ze haar oude muziekleraar tegen en zonder dat ze het wil komt daarmee ook het verleden naar boven.

 

Ik ben fan van Sandra J. Paul en haar schrijfstijl. Ze is thuis in verschillende soorten genres en weet de lezer altijd te boeien met haar verhalen. Ook dit verhaal is daar geen uitzondering op. Het verhaal van Sara is uniek en pakkend. De muziek lijkt hierin ook echt tot leven te komen. De passie van Sara voor haar cello is ook duidelijk voelbaar en als muzikant zijnde kan ik me heel goed voorstellen dat ze zich volledig verliest in de muziek. Het verhaal mist wel een zeker kerstgehalte, maar de thema’s zoals liefde, vergeving en aanvaarding passen zeker bij deze magische periode van het jaar. Ik heb dus enorm genoten van dit verhaal.

Yana Pauwels

Een nieuwe romantische kerstnovelle van Sandra J. Paul!

Sara vlucht al haar hele leven weg in muziek. Als klein meisje geraakte ze geobsedeerd door de prachtige klanken van de cello, die ze later leerde bespelen dankzij de hulp van haar toegewijde leraar.

Dan komt Sem in haar leven, die net als zij goed is op de cello, en samen met haar aan het repeteren slaat voor een kerstconcert. Hij wordt al gauw de belangrijkste figuur in haar leven en Sara gelooft oprecht dat haar toekomst met hem verzekerd is.

Maar vlak voor het optreden loopt het helemaal fout.

Sara pikt haar leven weer op, maar ze kan het voorval met Sem nooit echt uit haar hoofd zetten. Het blijft haar leven domineren, wat ze ook doet en waar ze ook gaat. Tot ze twintig jaar later op een koude, winterse avond, de klanken van een cello uit een huis hoort komen. Dat geluid brengt haar verleden weer aan het oppervlak.

Sara is vastberaden om het gebeuren voor eens en voor altijd achter zich te laten, maar zal ze daar ooit echt in slagen?

Een kerst vol muziek is een ontroerend verhaal over muziek en vergiffenis, omringd door een magisch vleugje kerst.

Meer Boeken