Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Avery is verliefd op haar beste vriend Aiden. Maar wanneer ze hoort dat Aiden een vriendin heeft breekt haar hart. Voor haar wetenschapsproject wilt ze bewijzen dat de zeven stadia van rouw ook kunnen toegepast worden op liefdesverdriet. Grayson, de oudere broer van Aiden en een echte vrouwenversierder, wordt haar projectpartner. Avery en Grayson lijken dichter naar elkaar te groeien, maar kan Avery alle stadia doorlopen en uitkomen bij acceptatie?

Het Avery Shaw experiment is een boek geschreven door Kelly Oram die we kennen van de Cinder & Ella-duologie. Deze boeken vond ik ongelofelijk goed geschreven en waren super leuk om te lezen. Ik had dus ook hoge verwachtingen voor deze young adult. En ik ben blij dat deze allemaal zijn ingelost. Het verhaal doet me een beetje denken aan de film The kissing booth op Netflix en net zoals veel mensen heb ik een zwakke plek voor dit soort tienerverhalen. Het verlegen meisje wordt opgemerkt door de populaire jongen en hij probeert haar te veroveren, maar dit loopt niet zonder slag of stoot. Kortom misschien een cliché young adult- verhaal, maar toch eentje waar in niet genoeg van lijkt te krijgen.

Doorheen het verhaal zien we Avery ook groeien als persoon en het is leuk om te lezen hoe ze omgaat met haar sociale angst. We zien Avery helemaal openbloeien en opkomen voor haarzelf. Ik kan me dus persoonlijk sympathiseren met Avery en ik was haar dan ook de hele tijd aan het toejuichen.

Mogen we dus concluderen dat het experiment geslaagd is? Dat zeker! Kelly Oram heeft ons samen met Avery door de verschillende stadia van rouw meegevoerd om tot de conclusie te komen dat je hiermee ook je liefdesverdriet kan overwinnen. Of het daadwerkelijk voor iedereen werkt dat weet ik niet, maar Avery is er alleen maar sterker uit gekomen. Het avontuur van Avery Shaw heb ik met veel plezier gelezen.

Yana Pauwels

Het Avery Shaw eXperiment is een heerlijke en grappige YA-roman van de auteur van Cinder & Ella.

Avery Shaw is al jaren verliefd op haar beste vriend Aiden; ze wacht alleen op het goede moment om hem dat te vertellen. Wanneer Aiden opbiecht dat hij een vriendin heeft, is ze dan ook in shock.

Om over haar gebroken hart heen te komen, besluit Avery voor een schoolproject te onderzoeken of de zeven stadia van rouwverwerking ook gelden voor liefdesverdriet. Maar met wie moet ze dit experiment doen, nu Aiden niet meer met haar wil samenwerken? Gelukkig is daar Aidens oudere broer Grayson. Ineens lijkt deze irritant knappe player dé oplossing voor haar problemen. Of beginnen die nu pas echt?

Meer Boeken