Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Amanda lijkt alles te hebben wat ze maar wil: ze heeft een succesvolle baan bij een makelaardij en een geweldige vriend. Wanneer ze op een dag hoort dat er in een lokale nachtclub een schietpartij is gebeurd en de dader spoorloos is, denkt ze er geen twee keer over na. Maar dan ziet ze het opsporingsbericht van de dader en meteen herkent ze hem: het is haar jeugdvriend Roan. Amanda’s verbazing is dan ook heel groot wanneer Roan opeens verschijnt in haar woonkamer en vraagt naar onderdak. Roan probeert zijn onschuld te bewijzen en Amanda lijkt geen nee te kunnen zeggen tegen haar vroegere jeugdvriend.

Het is de eerste keer dat ik in aanraking kom met auteur Sanne Hillemans en ik hoop dat dit zeker niet de laatste keer is! ‘Mag ik bij jou’ is een feelgood met een stukje new adult en zelfs een vleugje thriller. En laat dit nu net een combinatie zijn dat ik zeer geslaagd vind. De relatie tussen Amanda en Roan is zeer interessant om te lezen. Hun gezamenlijk verleden zorgt ervoor dat ze elkaar door en door kennen, maar toch zijn er door de jaren heen geheimen tussen hen ontstaan. Geleidelijk aan pluizen we deze geheimen uit tot we het volledige plaatje zien. Doorheen het hele verhaal is er continue een spanning aanwezig. Niet enkel omdat we de uitkomst willen weten van wie daadwerkelijk de moord heeft gepleegd, maar ook tussen Amanda en Roan is er een spanning aanwezig. Het is dus als lezer ongeduldig verder lezen en wachten tot uiteindelijk de bom ontploft. Hierdoor heb ik het boek in één ruk uitgelezen omdat ik gewoon moest weten hoe het ging eindigen.

Eén van mijn favoriete personages uit het verhaal is Vicky en ik vind het dan ook ergens jammer dat we niet meer van haar te zien krijgen. Ze is niet alleen de ideale beste vriendin voor Amanda, maar ze is ook een interessant personage op haar eigen. Vicky leert ons hoe je je vrienden moet steunen, het belang van yoga om even op adem te komen en zelfs een stukje body positivity. Ze zorgde voor wat verlichting in deze duistere feelgood. Ik ben dan ook heel blij dat Sanne Hillemans zo iemand verwerkt heeft in haar verhaal.

Ik ben dus helemaal verkocht. Niet alleen door de schrijfstijl en personages van Sanne Hillemans, maar ook door het verhaal zelf. Het verhaal voelde op geen enkel moment aan als saai en het leest als een trein. De spanning was doorheen het hele verhaal aanwezig waardoor het moeilijk was om het boek weg te leggen. Hopelijk mogen we nog veel meer lezen van Sanne Hillemans.

Yana Pauwels

In de roman Mag ik bij jou van Sanne Hillemans staat Amanda’s jeugdvriend opeens in haar huis. Hij is op de vlucht. Kunnen ze zijn onschuld bewijzen?

Mag ik bij jou van Sanne Hillemans is een sprankelende roman vol liefde, met een randje misdaad. Amanda heeft haar leven goed op orde: ze werkt met plezier bij de makelaardij van haar vader en haar vriend Pepijn is perfect relatiemateriaal. Als ze hoort dat er in een lokale nachtclub een moord is gepleegd en de dader is ontkomen, staat dat dan ook ver van haar bed. Maar wanneer ze de opsporingsbeelden ziet, herkent ze hem meteen: Roan. Van kindsaf waren ze beste vrienden – en meer – tot ze gingen studeren en elkaar uit het oog verloren. Als ze die avond haar appartement binnenstapt, blijkt ze niet alleen te zijn. Roan staat midden in haar woonkamer. Hij is onschuldig, zegt hij, en heeft een schuilplaats nodig. Hoe kan ze nee zeggen tegen haar vroegere beste vriend?

Meer Boeken