Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vergeet de recesent niet!

Geschreven met ❤️ en 🧠 door Yana Pauwels.

  • Recensie
  • Beschrijving
Copied

Tamara heeft geen gemakkelijke middelbare school tijd gehad. Wanneer Lukas nieuw in haar klas terecht komt, voelen ze zich direct tot elkaar toegetrokken. Maar Lukas verandert al snel in een pester en zegt de lelijkste dingen tegen Tamara. Enkele jaren later probeert Tamara haar leven op een rijtje te krijgen, maar ze kan niet ontkennen dat ze beschadigt is geraakt door de pesterijen van Lukas. Wanneer ze hem op een dag tegenkomt, komen alle slechte herinneringen naar boven, maar Lukas lijkt niet meer de persoon te zijn van toen. Durft ze hem terug toe te laten in haar leven?

Eerst en vooral wil iedereen waarschuwen die getriggerd kan worden door pesten. Het boek bevat ietwat heftige scènes en van sommige stukken ben ik zelf ook verschoten. De flashbacks naar het verleden waren dus niet altijd aangenaam om te lezen en ook wat dit teweeg bracht bij Tamara was heftig om te lezen. Het is natuurlijk de realiteit dat pesten een enorme inpakt kan hebben op iemand en ervoor kan zorgen dat het vertrouwen van deze persoon in andere mensen geschaad kan worden. Ik kon me dan ook inleven in wat Tamara allemaal heeft meegemaakt en ik kijk er naar op hoe zij zich sterk weet te houden. De steun die ze krijgt van familie en vrienden is ook leuk om te lezen en zorgt ervoor dat het verhaal niet al te zwaar beladen aanvoelt.

De aantrekkingskracht tussen Tamara en Lukas was van het begin af aan voelbaar in het verhaal. De manier waarop hun relatie zich opbouwt is allesbehalve gewoon, maar het voelt toch echt aan. Ook al hebben ze een moeilijke start gemaakt, toch proberen ze elkaar weer te vertrouwen en het feit dat Tamara zich durft open te stellen is mooi om te lezen.

Nicole Schelling heeft me met haar kortverhaal Onbereikbaar dichtbij al weten inpakken, maar nu ben ik helemaal fan geworden van haar verhalen. De emoties komen oprecht over in het boek en de passie tussen de hoofdpersonages spat ervan af! Ik ben heel benieuwd dus naar haar verdere toekomstige werken.

Yana Pauwels

De drieëntwintigjarige Tamara heeft haar leven eindelijk weer op de rit. Op sommige dagen lukt het haar zelfs om niet meer aan de tijd te denken waarin ze zo vaak wenste dat ze iemand anders was. Haar middelbareschooltijd is een donker gat waar ze nooit meer in terug wil vallen, maar ze is zich er pijnlijk van bewust dat er veel triggers op de loer liggen. Alleen al bij het horen van de naam ‘Lukas’ breekt het angstzweet haar uit.

Tamara is vastbesloten haar verleden geen rol meer te laten spelen in haar heden en toekomst. Maar dan komt ze Lukas na een lange tijd weer tegen en op alle mogelijke manieren laat hij haar hart nog steeds sneller slaan…

Meer Boeken